Krakelerede vandbakkelser med kirsebærmousse (Choux au craquelin with cherry mousse)

 
Danish shrovetide is just around the corner - And of course, that means shrovetide buns.. And these choux au craquelin are so in "fashion" in Denmark at the moment, so I thought why not make these as shrovetide buns this year? Anyway, my mom and decided to try them out! They are crackled choux pastry - and they taste really awesome. We filled them with a chocolate caramel sauce and cherry mousse. Turned out so good! 

Fastelavn er jo lige om hjørnet - og det betyder naturligvis fastelavnsboller.. Og disse krakelerede vandbakkelser (choux au craquelin) er sådan "på mode" for tiden, så jeg tænkte - hvorfor så ikke lave dem som årets fastelavnsboller? Nå, men min mor og jeg bestemte os for at afprøve dem, og de skuffede bestemt ikke! Vi fyldte dem med en lækker chokolade karamelsauce og kirsebærmousse. Sådan en god kombination! 

 
RECIPE/OPSKRIFT (10): 

- Joe & Seph's Chocolate Caramel Sauce

Choux pastry/Vandbakkelse
- 150g water/vand
- 70g margarine
- Pinch of salt/Lidt salt
- 30g sugar/sukker
- 90g flour/mel
- 2 eggs/æg

Cookie/"Krakelering"
- 45g flour/mel
- 45g cane sugar/rørsukker
- 35g margarine

Cherry mousse/Kirsebærmousse
- 200g pureed cherries/pureret kirsebærsauce 
- 3 gelatine leaves/blade husblas
- 1/4 l whipping cream/piskefløde

1. Heat up water, sugar, salt and margarine in a pot until the margarine has melted and the mixture starts to boil. // Varm vand, sukker salt og margarine op i en gryde indtil margarinen er smeltet og blandingen begynder at koge. 
2. Take the pot off of the heat and add flour and mix very well. Then put the pot back on the heat while energetically stirring for a few minutes. // Tag gryden af varmen og tilføj smør og bland godt. Kom så gryden tilbage på varmen og rør energisk rundt i et par minutter. 
3. Let the batter cool a bit. Then add one egg and incorporate, then add the other one and incorporate. Stir until the batter lets go of the spoon. // Lad dejen køle indtil lillefingervarm. Kom så ét æg i og bland godt, og kom så det andet æg i og bland indtil dejen slipper skeen. 
4. Make the cookie by mixing all ingredients and kneading completely. Roll out until about 2mm and then cut out into 5cm circles. // Lav krakelerings-dejen ved at blande alle ingredienser og ælte godt sammen. Rul så ud på et bord så dejen er ca. 2mm højt. Stik dernæst ud i cirkler på 5cm. 
5. Pour the batter into a piping bag with a big round tip at the end and pipe out on a baking tray with baking sheet, in round circles with a diameter of about 5cm. // Kom dejen i en sprøjtepose med en stor rund tyl og sprøjt så rundle kugler på 5cm på en bageplade med bagepapir.
6. Lightly add the cookie dough on top of each of the choux pastry-balls. Then bake at 180 degrees C for about 45 minutes - Make sure to NOT open the oven while they're baking. Let cool when done. // Placer forsigtigt udstikket krakelerings-dej ovenpå dine vandbakkelser. Bag dem dernæst på 180 grader i cirka 45 minutter - Husk ikke at åbne ovnen imens de bager. Lad dem dernæst køle helt af. 
7. To make the mousse, start off by putting the gelatine leaves in cold water for about 5 minutes. While these are softening, heat up the pureed cherries. Then add the softened gelatines leaves and stir until completely dissolved. Let the mixture cool until before it sets. // For at lave moussen, starter du med at komme husblas i koldt vand i cirka 5 minutter. Imens varmes den purerede kirsebærsauce. Når denne er helt varm, vrides husblassen for vand og smeltes i kirsebærsaucen. Lad det køle af til lige før det sætter sig. 
8. Whisk the whipping cream. When the cherry mixture is cool, add a bit of the whipped cream into it and mix. Then add the cherry-cream mixture into the rest of the whipping cream and mix completely. Add the mousse into a piping bag with a star tip. // Pisk fløden. Når kirsebærsaucen er kold, kom så lidt af fløden over i og bland. Kom så kirsebær-fløde blandingen i det resterende flødeskum og bland det hele godt. Dernæst kommes moussen over i en sprøjtepose med stjernetyl. 
9. Cut the choux pastries in half. Take one teaspoon of the chocolate caramel sauce and spread out onto the bottom. Then pipe the cherry mousse on top and place on the lid. Then serve your amazing choux au craquelin! // Skær dine krakelerede vandbakkelser over i to (brug en takket kniv). Spred så en teskefuld chokolade karamelsauce på bunden, og tyl så kirsebærmousse ovenpå. Sæt "låget på" og server dernæst dine fantastiske choux au craquelin! 

Comment here: