Halloween Cupcakes


Yet another Halloween recipe; Red vanilla cupcakes with almond buttercream and... blood, eyes and teeth! Gasp! Okay, you figured it out; It's not really real eyes.. or real teeth.. or real blood. Anyway, they look kind of freaky, right? Perfect for Halloween! 

Endnu en Halloween opskrift; Røde vanille cupcakes med mandel-smørcreme og... blod, øjne og tænder! Okay, I har måske regnet det ud.. Det er ikke rigtige øjne... eller tænder... eller blod. Nå, men de ser da ret vilde ud, ikke? Perfekte til Halloween! 


The recipe for both the cupcakes and the buttercream can be found right HERE. Instead of vanilla in the buttercream I added almond extract and then added red food colouring to the vanilla cupcake batter. The blood is very simple: It's made with syrup, added red food colouring in it. So easy and yet it looks so freaky, right? The eyeballs and the teeth er candy from the brand Trolli. The teeth were filled with some kind of sour liquid red filling and they tasted so good! We brought these when visiting my cousin and her husband and they thought they were so cool! Try them out! 

Opskriften på både cupcakes og smørcreme kan findes lige HER. Istedet for vanille i smørcremen har jeg tilføjet mandel aroma og derudover er der selvfølgelig også kommet rød farve i cupcake dejen. Opskriften på blodet er ret simpelt; Det er bare en lys sirup hvor der er tilføjet rød spiselig farve (Pastafarve eller bolsjefarve). Det er ret simpelt - men alligevel ser det ret syret ud! Øjnene og tænderne er slik fra et mærke der hedder Trolli - De kan vist købes i både Lidl og Aldi. Øjnene er fyldt med sådan noget rødt syrligt flydende noget.. De var SÅ gode! Vi havde dem med ud til min kusine og hendes mand og de synes de her cupcakes var så seje! De er klart værd at prøve her til Halloween! 

Hello Fall!


Fall calls for knits and warm clothes. I love bodycon dresses. I love turtlenecks. I love knits.. so this dress has turned out to be my favorite dress for Fall. The dress is from Gina Tricot and is called "Sigrid knitted dress". It might be a bit hard to see in the photos, but the dress I'm wearing is the army green one. I do however also own the dark grey one but found the army green one with fifty percent off and had to get that one as well! This dress is so comfortable, soft and so warm I didn't even freeze not wearing a jacket. How awesome is that? 

Efterår betyder strik og varmt tøj. Jeg elsker bodycon kjoler. Jeg elsker rullekraver og jeg elsker strik.. så denne kjole er klart blevet en af mine favoritter her i efteråret. Kjolen er fra Gina Tricot og hedder "Sigrid strikket kjole". Det er måske en smule svært at se på billederne, men den kjole jeg har på er den militær grønne. Jeg startede egentlig med at købe den mørkegrå, men fandt så den militær grønne til halv pris og slog selvfølgelig til! De her kjoler er så komfortable, bløde og så dejlig varme - Jeg frøs ikke engang da vi tog billederne! Hvor fedt er dét ikke også lige? 

Apple Crumble Cheesecake


Fall is here and it's time for recipes that call for apples paired with cinnamon and crumble! This baked cheesecake has all elements I feel belongs to the tastes of autumn. Cinnamon, Danish apples, crumble and caramel sauce on top. Definitely so good. It's worth a try indeed! 

Det er efterår og det betyder som regel opskrifter der indebærer kanel og æbler. Denne bagte opskrift er med lige nøjagtigt disse to opskrifter og toppet med en lækker sprød crumble. Smagen af efterår! Og så lige toppet med Odenses karamelsauce. Den er så lækker. Helt sikkert værd at prøve, hvis du ikke aner hvad du skal bruge et par æbler til! Denne opskrift står i cups. Selv bruger jeg små fine hjerteformede cup-målere købt i Tiger, så kig eventuelt der hvis du er på udkig efter nogle. De er meget brugbare til de amerikanske opskrifter!


RECIPE/OPSKRIFT (24cm): 

Crust/Bund:
- 2 cups crushed graham crackers/Lidt over en halv pakke knuste digestive
- 1/8 cup brown sugar/brun farin
- 1/3 cup melted butter/smeltet smør

Filling/Fyld:
- 24 ounces cream cheese/700g flødeost
- 3/8 cup brown sugar/brun farin
- 3/8 cup white sugar/sukker
- 3 tbsp cornstarch/maizena
- 1½ tsp cinnamon/kanel
¼ tsp ginger/ingefær
- 1½ tsp vanilla extract/vanille ekstrakt
- 2 green apples, peeled and slices/skrællede æbler skåret i tynde skiver
- Optional: Apple jam/Æble marmelade

Crumble:
¼ cup rolled oats/havregryn
- ¼ cup flour/mel
- ¼ cup brown sugar/sukker
- 1 teaspoon cinnamon/kanel
- 2 tablespoons butter, melted/smeltet smør

- Caramel sauce/Karamel sauce

1. Preheat oven to 350°F/180°C. // Tænd ovnen på 180 grader. 
2. In a bowl, mix the crust ingredients. Press into the bottom of a greased 9-inch springform pan. Bake for 5 minutes. // Bland alle ingredienserne til bunden i en skål. Pres det i bunden af en smurt 24cm springform. Bag i 5 minutter.
3. In another bowl, mix all the filling ingredients except the apples. Optional: You can spread some apple jam on top of the crust before adding the cheesecake filling on top. If not, just spread the cheesecake filling on the crust. Then layer the apple slices on top. // Bland alle ingredienserne til fyldet (undtagen æbler og æble marmelade) i en anden skål. Hæld eventuelt noget æble marmelade på digestive bunden, før flødeost blandingen hældes over. 
4. In another bowl, mix all the topping ingredients except the caramel, and sprinkle evenly over the apple layer. Bake for about 45 minutes. // I en anden skål blandes alle ingredienserne til crumblen og de drysses derefter godt over æble-laget. Bag dernæst kagen i cirka 45 minutter.
5. Leave the cheesecake to cool overnight. // Lad gerne kagen køle af over nat. Så er den bedst! 
6. Serve cheesecake with caramel sauce! // Server kagen med en lækker karamel sauce!