Chokoladesorbet (Chocolate Sorbet)


I wanted to try to make my own chocolate sorbet after I'd tasted the most amazing chocolate sorbet I ever had at Gelato Di Natura. It's so rich and absolutely amazing. I have to say, that this sorbet is probably only for the ones who love a rich and very dark chocolate. If you do, then this is definitely for you! 

Jeg ville gerne prøve at lave min egen chokolade sorbet efter at jeg havde smagt den mest fantastiske chokolade sorbet hos Gelato Di Natura i Esbjerg. Den er så smagsfuld og fuldstændig fantastisk. Jeg må dog indrømme, at denne chokolade sorbet nok mest er for dem der elsker den der smag af meget mørk chokolade. Jeg elsker det - og hvis du også gør, så er denne sorbet helt sikkert lige for dig!


RECIPE/OPSKRIFT (1 liter):
- 550ml water/vand
- 40g baking cocoa/bagekakao
- 175g dark chocolate (Preferably over 70%)/mørk chokolade (Helst over 70%)
- 200g cane sugar/rørsukker
- A pinch of salt/En knivspids salt

1. Start off by chopping your dark chocolate. // Start med at hakke din mørke chokolade, så den er klar.
2. Add 400ml water, sugar, cocoa and salt in a pan and bring to a boil while whisking at all times. Let it boil for about a minute and take off heat. Then add the chopped chocolate. Make sure it's melted completely before adding the leftover 150ml water and whisking. // Kom 400ml vand, sukker, kakao og salt i en gryde og bring det i kog imens du pisker hele tiden. Lad det bulderkoge i cirka et minut. Tag det dernæst af varmen og kom så chokoladen i og bland godt. Sørg for at det er helt smeltet før de resterende 150ml vand blandes i.
3. Blend the mixture for about half a minute (I used a hand blender). Then put the mixture into the fridge and let sit for AT LEAST 6 hours. It will become a rich and creamy mixture when completely cold. // Blend blandingen i cirka et halvt minut (Jeg brugte en stavblender). Kom det så i køleskabet i MINDST 6 timer. Når blandingen er helt kold bliver det en lækker glat og cremet masse. 
4. Pour into your ice cream machine and let it churn for about 40 minutes. Then add into a container and freeze for 4-5 hours and then enjoy! // Hæld massen i din ismaskine og lad den dreje i cirka 40 minutter. Kom det så i en bøtte og frys i 4-5 timer. Nyd derefter din hjemmelavede chokoladesorbet!

Sunde Bananpandekager (Healthy Banana Pancakes)

 
This breakfast is probably one of my favorite healthy breakfasts.. Simple, yet delicious, banana pancakes! They take pnly a few ingredients but they are so good, really. I had them for brunch today along with bana, strawberries and salted caramel topping. However I also like to enjoy them topped with chocolate, almonds and jam - They go well with just about all sorts of topping (and children love them as well!). 

Denne her morgenmad er nok en af mine absolutte yndlings.. Så simpel, men det smager så godt - banan pandekager! Der er meget få ingredienser i, men de smager vanvittigt syndige og godt. Jeg fik dem til brunch i dag sammen med banan, jordbær og salted caramel topping. De er dog også gode toppet med chokolade, mandler og syltetøj - De går faktisk godt med al mulig topping (og børn er desuden også helt vilde med dem!). 
 
 
 RECIPE/OPSKRIFT (8-10small pancakes/8-10 små pandekager):
- 1 banana/banan
- 2 eggs/æg
- 35g oats/havregryn
- 1 tsp baking powder/tsk bagepulver
- ½ tsp vanilla/tsk vanillesukker

1. Start off by seperating egg yolks and egg whites. Make sure egg whites are in their own bowl. Pour egg yolks and the rest of the ingredients into a blender and blend until a smooth mixture (If you want to, you can also put them in a bowl and then use a hand blender to blend). Then whisk the egg whites until completely fluffy and then add in the batter, slowly mixing it all with a spatula. This makes your batter nice and fluffy! // Start med at dele æggehvider og blommer, således æggehvider er i egen skål. Kom dernæst blommer og de resterende ingredienser i en blender og blend indtil en ensartet masse (Hvis du hellere vil, så kan det også kommes i en skål og blendes med en stavblender). Pisk samtidig æggehviderne helt stive og vend så dejen forsigtigt i, indtil det bliver en luftig og ensartet dej. Dette trick gør din dej let og luftig!
2. Heat up a pan to medium-low heat with a little bit of grease or oil on it. Bake the pancakes on the pan and flip them when they start to bubble a bit. // Varm en pande op med en smule fedt, på lav-middel varme. Bag pandekagerne og vend dem når de begynder at boble lidt på overfladen. 
3. When done, serve with whatever you'd like! I topped mine with banana, strawberry, chocolate mint leaves and Bodylab Salted Caramel Zero Topping! // Når de er færdige serveres de med lige dét du har lyst til. Jeg fik mine med banan, jordbær, chokolade mynte og Bodylabs Salted Caramel Zero Topping!

Rabarber & Vanille Yoghurt Ispinde (Rhubarb & Vanilla Yogurt Popsicles)


Summertime has finally arrived in Denmark! The past few weeks it's been somewhere between 22-27 degrees celcius in my little country, which makes me crave fresh and cold goods - and that's how these Rhubarb and Vanilla Yogurt Popsicles came to my mind. My mom visited me on Saturday and brought along about almost a kilo of rhubarbs from her garden - and I love rhubarb! So eventually, I thought I had to try to use some of them for popsicles - and they turned out JUST as I wanted! Tart but still sweet, quite few calories (Only about 46 calories) and refreshing! 

Sommeren er endelig kommet til Danmark! Det har været omkring de 22-27 grader de sidste par uger, hvilket får en til at tørste efter lækre kolde godter - og det var så her, jeg fik idéen til disse rabarber og vanille yoghurt ispinde. Min mor besøgte mig i lørdags og tog cirka et kilo rabarber fra egen have med til mig - og jeg elsker rabarber! Så jeg skulle naturligvis finde et eller andet at lave ud af dem og endte med blandt andet at bruge noget af det til ispinde - Og de blev lige som jeg ønskede! Dejligt forfriskende og med få kalorier (Kun ca. 46)! 


RECIPE/OPSKRIFT (10 popsicles/ispinde):
- 400g rhubarb/rabarber
- 50g honey/honning
- 1½ dl water/vand
- 1½ tsp Easis Perfect Sweet (Or other sweetener)/tsk Easis Perfect Sød
- 500ml Vanilla Yogurt/Cheasy Vanille Yoghurt

1. Add rhubarb, water and honey to a pot and bring to a boil. Leave to simmer for about 10 minutes (or until rhubarbs have completely softened). Then add the sweetener and leave mixture until room temperature. // Kom rabarber, vand og honning i en gryde og bring i kog. Lad det dernæst simre i cirka 10 minutter (eller indtil rabarberne er helt bløde). Kom så Perfect Sød i og bland. Dernæst sættes blandingen til at køle af indtil stuetemperatur. 
2. Blend until smooth when the rhubarb mixture reaches room temperature. // Blend rabarberblandingen til en ensartet masse når den har ramt stuetemperatur (Jeg brugte en stavblender). 
3. Get your rhubarb purée and yogurt and starting pouring into the ice cream molds by alternating. Freeze overnight (8 hours or so) and enjoy! // Tag så din rabarber puré og din yoghurt og kom dem skiftevis i din ispindeform. Frys dem dernæst natten over (Ca. 8 timer) og nyd!