Halloween Cookies With Dark Chocolate


It's Halloween! Happy Halloween! For this occasion, BageBixen.dk let me test this cute Halloween chocolate cookie set! My mother helped out with the chocolate last night while I made the cookies. Today I assembled them and they turned out so cute and they taste so good with the dark chocolate. Look at that little bat - It's so cute! We made them with all dark chocolate but someday I'd love to try to use white chocolate as the little figures on top and then dark chocolate at the bottom! The recipe following the set was Hazelnut cookies, but I ended up just using regular sugar cookies as I had no hazelnut flour! The set comes with the cookie cutter and a silicone chocolate mold. 

Det er Halloween, så glædelig Halloween! I den anledning har BageBixen.dk ladet mig teste disse søde Halloween chokoladekiks! Min mor hjalp mig med at lave chokoladerne igår aftes, imens jeg lavede småkagerne. Jeg har så selv samlet dem i dag. Men se lige den der søde flagermus der er på en af småkagerne - Den er simpelthen så nuttet, haha! Vi lavede dem med helt mørk chokolade, men en dag kunne jeg godt tænke mig at prøve at fylde figurerne ud med hvid chokolade og så afslutte med den mørke bagefter. Den opskrift der var med i sættet var til hasselnødssmåkager, men jeg havde ingen hasselnødde mel, så jeg endte med at bare lave helt almindelige vanille småkager. Sættet indeholder en udstikker og en silikoneform til chokoladen. 
___________________________________________________
RECIPE/OPSKRIFT:
350g flour/mel
150g sugar/sukker
225g soft butter/blødt smør
1 egg/æg
1 tsp vanilla/tsk vanille

Put flour, sugar and vanilla in a bowl and crumble the butter in. Add the egg, and knead the dough together. Leave it in the fridge to cool for about ½-1 hour. When it's cool enough, roll out the dough, so it's about 2-3 mm thick. Cut out with cookie cutter. Bake for 8-10 minutes at 200 degree preheated oven. Melt chocolate, fill into the chocolate molds and when the chocolates have hardened, add some melted chocolate to your cookie and then put the Halloween chocolates on top. 

Hæld mel, sukker og vanille i en skål og smuldr smøren heri. Tilsæt ægget og ælt dejen sammen. Stil dejen på køl i ½-1 time. Rul dejen ud i 2-3mm tykkelse og udstik den med den medfølgende udstikker. Bages i 8-10 minuttes i en 200 grader forvarmet ovn. Smelt chokoladen og fyld silikoneformen med det. Når chokoladen igen er blevet hård og du kan tage det ud af formen, så skal småkagerne samles ved hjælp af en lille klat smeltet chokolade! 

Elderberry Pie


Monday afternoon I went for a little walk around at moms property and spotted these lovely elder trees with lots of elderberries on them. I wanted to get a hold of them and ended up with a pair of hedge shears, moving around between stinging nettles as tall as myself. Anyway, I ended up picking just enough elderberries for this lovely pie! 

Mandag eftermiddag gik jeg en lille tur rundt på ejendommen hos mor og jeg fik øje på skønne hyldetræer med massere af hyldebær på dem. Jeg ville altså bare have fat i dem, så jeg endte med en hækkesaks i hånden imens jeg gik rundt imellem brændenælder så høje som mig selv. Nå, men jeg endte med at få plukket så mange hyldebær at der lige akkurat var nok til denne lækre tærte! 


RECIPE/OPSKRIFT: 

Dough/Dej
- 300g flour/mel
- 200g butter/smør
- 100g sugar/sukker
- 1 egg/æg 

Filling/Fyld
- 575g elderberries/hyldebær
- 200g sugar/sukker
- 3 tbsp cornflour/spsk maizena
- 1 tbsp lemon juice/spsk citronsaft

1. Turn the oven at 200 degrees celcius. Put all the ingredients for the dough in a bowl and then knead it all together. Split it in two and store in fridge for half an hour or more. // Tænd først ovnen på 200 grader. Ælt dejen sammen. Del den dernæst i to lige store dele og put det i køleskabet i en halv time - gerne mere. 
2. While the dough is in the fridge, it's time to make the filling. Cook the berries along with the sugar on medium heat for about 15 minutes (to make sure they're completely free from any poison - Do not eat elderberries raw!). Mix the cornflour with a little water, and then add it to the hot berry-mixture and let it thicken while stirring constantly. Then add the lemon juice and set aside. // Imens dejen er i køleskabet, så skal fyldet laves. Varm bærene op med sukkeret på medium høj varme i ca. 15 minutter (Dette er for at sørge for at alle giftstoffer er ude af bærene - Hyldebær må ikke spises rå!). Bland maizena med en lille smule vand og kom dette i bærblandingen når det har kogt, indtil det tykner godt. Tilføj citronsaften og sæt så bærblandingen til side. 
3. On a table with flour on it, start rolling out one of the dough pieces, so it fits your tin. Make sure your tin is buttered before putting the dough in it. // Nu skal tærtebunden rulles ud på et melet bord - Sørg for at rulle, så den er lidt større end din smurte tærteform.
4. When you've put the dough in the tin, pour in the elderberry mixture. Then roll the last of the dough and put on top of the pie however you'd like. I chose to make some sort of a lattice on mine with a little heart in the middle. I also sprinkled some sugar on the top. // Når du har dækket tærteformen med dejen skal hyldebær-blandingen hældes i. Dernæst skal det sidste dej rulles ud og puttes ovenpå, lige som du har lyst til. Jeg valgte at lave et form for gitter med et lille hjerte i midten, men kun fantasien sætter grænser. Drys lidt sukker over for et ekstra pift. 
5. Bake for 40 minutes or until golden. Make sure to have the pie with some foil under it or on a baking plate, because the berry mixture WILL bobble up as it cooks. When it's done, let it cool and serve with vanilla icecream or sour cream! // Bag i 40 minutter eller indtil den er gylden. Sørg for at stille tærten på en bageplade imens den bager, for hyldebærene vil rigtig gerne boble op over kanten! Når den er færdig, så lad den køle af og server så med en lækker vanille is eller creme fraiche! 

Homemade Donuts


After visiting Dunkin' Donuts a few weeks back, I told you that my next project would be to try to make my own donuts - Here's the result. My mom and I made 30 donuts with different glazes and fillings. Chocolate, strawberry, liquorice and pineapple glazing, and then one filled with nutella and another one filled with strawberry jam. They turned out delicious and also, look how pretty and colorful! 

Efter at have besøgt Dunkin' Donuts for et par uger siden, sagde jeg at mit næste projekt skulle være at lave hjemmelavede donuts - Her er så resultatet. Min mor og jeg lavede 30 donuts med forskellig glaze og fyld. Chokolade, jordbær, lakrids og ananas glaze, og så en fyldt med nutella og en anden fyldt med hjemmelavet jordbær marmelade. De blev SÅ gode og se lige hvor fine de også blev! 


RECIPE/OPSKRIFT (12-15 donuts): 
- 50g butter/smør
- 2 dl milk/mælk
- 25g yeast/gær
- 2 eggs/æg
- 75g sugar/sukker
- 1 tsp salt/tsk salt
- 500g flour/mel
- Oil for frying/Olie til friture

1. Melt the butter, add the milk and take away from heat. The mixture should be cold enough for you to be able to stick a finger in it and not burn it. Add the yeast and mix, then add the eggs, sugar and salt. Whisk it and then add the flour, little by little. Knead it and let the dough rise for 1-2 hours until double size. // Smelt smørret, tilføj mælken og tag det væk fra varmen. Blandingen skal være lillefingervarm. Smuldr gæren i og tilsæt så æg, sukker og salt. Pisk det lidt og tilføj dernæst mel, lidt efter lidt. Ælt det godt og lad så dejen hæve tildækket i 1-2 timer indtil den er dobbelt så stor. 
2. Beat the dough and then roll out until it's a few cm thick and then cut out circles, and then a smaller circle in the middle, if you want a donut that isn't filled. I used round cookie cutters in sizes 6cm and 2cm. Put the donuts on a baking tray with a baking sheet on and let it them rise with a cloth over for about 20-30 minutes. // Slå dejen ned og rul det derefter ud så den er et par cm tyk og udstik cirkler. Jeg brugte runde udstikkere i størrelserne 6cm og 2cm. Stik den store først og derefter den lille inde i midten, hvis du ikke vil have en donut der skal fyldes. Læg dem dernæst på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i endnu 20-30 minutter. 
3. Heat up the oil. It should be at 180-190 degrees celcius when you fry the donuts. Fry them until golden and then put them on a baking sheet with paper towels. Then glaze them (The glazes I made were made out of icing sugar and whatever taste - For example, Pineapple was icing sugar and pineapple juice mixed together) and sprinkle them with whatever you'd like! If you want to fill your donuts you need a filling tip. // Varm olien op. Olien skal være 180-190 grader når dine donuts skal frituresteges. Steg dem indtil de er gyldne på begge sider og læg dem så på en bradepande med køkkenrulle på. Dernæst kan du dyppe dem i glasur (De glasure jeg lavede var med flormelis og så den smagsvariant jeg ville have - Fx ananas var flormelis og ananasjuice blandet sammen!) og hælde den slags krymmel på du nu synes du har lyst til! Hvis de skal fyldes, så skal du selvfølgelig benytte dig af en fyldetyl (Vi brugte DENNE)!