Happy Halloween!

Happy Halloween, everybody! I'm not up to anything much this halloween actually, but fridays I'm usually off from university, so I baked this cake today. It actually didn't act like I wanted it to, at all, but hopefully it tastes good anyway! 

God Halloween, allesammen! Jeg skal ikke lave alverden i år, men jeg har normalt fri fra universitet om fredagen her i første semester, så jeg har bagt denne kage i dag. Det gik ikke helt som jeg gerne ville at det skulle, overhovedet, men forhåbentligt smager den godt alligevel! 

Choco Orange Cake

This has become one of my go-to recipes when it comes to chocolate cake, as it contains no milk or eggs - and it's so easy to make. This time I added orange to it, and it turned out even better than it usually was without it - Definitely worth a try. It's yummy and brownie-like in consistensy! Mhmm!! 

Denne her opskrift er blevet en af de opskrifter jeg laver når jeg pludselig bare får lyst til chokoladekage, eftersom der ikke er mælk eller æg i - og den er simpelthen bare SÅ nem at lave. Denne gang valgte jeg at tilføje appelsin i den, og det gjorde den bestemt ikke dårligere! Derudover er den lækker og svampet i konsistens! Mums! 
____________________________________________
RECIPE/OPSKRIFT:
- 200 g flour/mel
- 30 g cocoapowder/kakao
- 1 tsp baking powder/tsk bagepulver
- 215 g sugar/sukker
- 1/2 tsp salt/tsk salt
- 5 tbsp oil (no flavour!)/spsk smagsneutral olie
- Juice & some zest from 1 orange/Saft og lidt revet skal fra én appelsin
- 2 dl water/dl vand
+ Icing/Glasur: icing suger/flormelis, cocoapowder/kakao & water/vand

1. Mix oil, orange juice and water in a bowl // Pisk olie, appelsinsaft og vand i en skål.
2. Add sugar, baking powder, salt and cocoapowder - Whisk it all together // Tilføj sukker, bagepulver, salt og kakao - Pisk det hele godt sammen.
3. Add flour and whisk (a little slower so you won't have flour everywhere!) // Tilsæt mel og pisk (Lidt langsommere, bare så du ikke får mel i hele køkkenet!) 
4. Pour into a buttered baking tin // Hæld dejen i en smurt bageform
5. Bake for 175 degrees celcius in 25-35 minutes. Check if baked. Seeing as the cake has a brownie-like consistency, it is okay if there's some cake sticking to the object you check with! // Bag i ovnen på 175 grader i 25-35 minutter. Tjek om den er bagt. Det er helt okay hvis der hænger lidt kage fast i det du tjekker med, idet kagen skal være lidt svampet!
6. Leave the cake to cool before topping it with chocolate icing! // Lad kagen køge af før den overhældes med chokolade glasur! 

Luxury Rolls


This morning, I got up at 6, seeing as I couldn't fall back asleep when my boyfriend had left for work... So, with the energy I had, I decided to bake these delicious cinnamon/marzipan rolls. The dough is a bit more cookie-like than usual cinnamon rolls, seeing as they are made with baking powder instead of yeast - and they are also made with no eggs and no milk, so for anybody who is intolerant, vegan or whatever - this is for you as well! 

Imorges stod jeg op klokken 6.. Ja, tidligt, men jeg kunne ikke falde i søvn igen efter at min kæreste var taget på arbejde, og jeg skulle selv først afsted klokken 9. Så, med den energi jeg nu engang havde, bestemte jeg mig for at bage disse lækre kanel/marcipan snegle. Dejen er lidt mere småkage-agtig end normale kanelsnegle er, men grunden til dette er at de er lavet på bagepulver, og ikke gær som normaltvis - Desuden er de også uden æg og mælk, så hvis der er nogle der ikke kan tåle det, eller bare har valgt at skære det fra kosten af andre grunde - så kan denne opskrift altså bruges!
_____________________________________
RECIPE/OPSKRIFT:
Dough/Dej
340g flour/mel
1 tsp baking powder/tsk bagepulver
A little salt/1 knsp salt
2 tbsp sugar/spsk sukker
1 tsp cinnamon/tsk kanel
80g melted butter/smeltet smør (eller oliemargarine)
1,5 dl water/vand

Filling/Fyld:
75g sugar/sukker
2 tbsp butter/oliemargarine
100g marzipan/marcipan
1,5 tsp/tsk kanel

1. Mix flour, baking powder, salt, sugar and cinnamon in a bowl. // Bland hvedemel, bagepulver, salt, sukker og kanel i en skål. 
2. Add butter and stir. // Tilsæt smør og rør godt.
3. Add a little water at a time, until the dough feels right - not too dry. // Tilføj lidt vand ad gangen indtil dejen føles færdig - ikke alt for tør.
4. Roll the dough out on a table. // Rul dejen ud på bordet.  
5. Mix the ingredients for the filling, and spread it on top of the rolled out dough. Now roll the dough into a "sausage". // Bland ingredienserne til fyldet, og bred det ud over dejen - rul dernæst dejen til en "pølse".
6. Bake in the oven at 180 degrees celcius for 25-35 minutes. Keep an eye on them. // Bag i ovnen på 180 grader i 25-35 minutter. Hold godt øje med dem. 
7. Make them look pretty and luxury-like by adding frosting! // Tilføj dernæst glasur eller andet pynt for at få dem ekstra fine og luksuriøse!