Egg Pie with Vegetables & Ham


I've been craving pie for dinner for some time now. When we make pie in Denmark (as a food and not cake), we typically use egg as the base for the pie-filling, and add other ingredients along with the eggs. I chose to do a pie with ham, broccoli, cauliflower and carrots! 

Jeg har egentlig haft lyst til tærte til aftensmad i et stykke tid nu. Jeg endte med at lave en tærte der (selvfølgelig) havde æg - men derudover også en broccoli-blanding (broccoli, blomkål og gulerødder) og skinkestrimler. 
_______________________________________________________
RECIPE/OPSKRIFT:

Dough/Dej
- 4 dl flour/hvedemel
- 1 tsp salt/tsk salt
- 1 dl cold water/koldt vand
- 1 dl vegetable oil/smagsneutral olie

Filling/Fyld:
- 6 small eggs/små eller medium æg
- 1-2 dl milk/mælk
- 200g ham/skinkestrimler
- 250g vegetables/broccoli-blanding
- 1 tsp paprika/tsk paprika
- 1 tsp chilipowder/chilipulver
- Salt & pepper/Salt & peber

1. Start making the dough by adding the salt to the flour. Then add water and oil, and mix it all and knead it. Leave it to cool in the fridge for about 15-30 minutes. Turn the oven on at 180 degrees c convention. // Start med at lave dejen ved at starte med at blande salten i melet. Tilføj dernæst vand og olie og bland det hele sammen og ælt det til det er ensartet. Køl det dernæst i køleskab i 15-30 minutter. Tænd dernæst ovnen på 180 grader varmluft. 
2. Get your vegetables ready. If your vegetables are frozen (mine were), pour some boiling water over them for them to thaw. // Gør dine grønsager klar. Hvis de er frosne (Det var mine), så hæld noget kogende vand over dem, så de kan tø op. 
3. Whisk the eggs along with the milk. Add paprika, chili, salt and pepper. After that, it's time to roll your dough and then get your dough and cover your tart mould with the dough. Then poke some holes in it with a fork. // Pisk æggene sammen med mælk. Tilføj paprika, chili, salt og peber. Efter det, er det tid til at rulle tærtedejen og dernæst beklæde din tærteform med tærtedejen. Prik nogle huller i bunden med en gaffel. 
4. Start off by putting vegetables in first, then add the ham. Pour the eggmixture over as the last thing. // Start med at putte grønsagerne nederst i tærten, dernæst skinkestrimlerne. Hæld æggeblandingen over til sidst. 
5. Bake the pie for about 40 minutes, or until it's golden and the eggs are stiff. Let it sit for about 10 minutes and then serve! // Bag tærten i cirka 40 minutter, eller indtil den er gylden og æggemassen er stivnet. Lad den dernæst køle af i 10 minutter og server! 

Dunkin' Donuts Odense


Dunkin' Donuts opened their 3rd Danish store in Odense back on june 9th. I visited it once just as it had opened but they only had 4 different kind of donuts, so we decided to leave. Anyway, I was back in Odense on thursday to pick up some cinema tickets - and well, Dunkin' Donuts it placed almost right next to the cinema, so my friend and I decided to get a box for us and her boyfriend to share. It isn't my first time trying Dunkin' Donuts at all (I usually always have them when I'm in Berlin, haha!), but it had been over a year since last, so I was amazed by the flavour and just love them! I think they have around 20 different kinds of donuts and a box of 6 is 85 DKK!
Next baking task: Try to make my own donuts!

Dunkin' Donuts åbnede deres tredje danske butik i Odense den 9. juni. Jeg havde været der en enkelt gang lige omkring åbningen, men de havde kun 4 forskellige slags donuts, så vi bestemte os for at bare smutte. Nå, men jeg var så tilbage i Odense C i torsdags fordi jeg skulle hente nogle biografbilletter inde ved biografen - og nå ja, Dunkin' Donuts er jo så placeret næsten lige ved siden af biografen, så min veninde og jeg bestemte os for at købe en kasse som os og hendes kæreste kunne dele. Det er bestemt ikke min første gang hos Dunkin' Donuts (Jeg får dem som regel når jeg er i Berlin, haha!), men det var over et år siden jeg sidst havde smagt dem, så jeg blev helt imponeret over smagen og hvor gode de egentlig er! Jeg mener de har omkring 20 forskellige slags donuts og man kan købe en kasse med 6 for 85kr! 
Næste bage-opgave: Forsøge at lave hjemmelavede donuts!

Havregrynskager (Danish Oatmeal Cookies)



It wasn't even my intention to bake anything these days, as I have so much school work - But last night my boyfriend asked if I'd baked anything and I told him I couldn't as the pantry and fridge is pretty much empty and also because of all the school work. Anyway, I remembered today that he had oatmeal in the kitchen and I ended up baking these delicious cookies! They remind me so much of my teenage years because of how they taste so much like the cookies my stepmom used to buy from the grocery store. They're so yummy! 

Det var egentlig ikke meningen at jeg ville bage her de her dage, fordi jeg simpelthen har så meget skolearbejde for tiden - Men igår aftes spurgte min kæreste om jeg ikke havde bagt noget, og jeg fortalte ham at det var svært at gøre uden ingredienserne, og jeg følte egentlig heller ikke for det med alle lektierne der skulle laves. Nå, men så i dag kom jeg i tanke om at han har havregryn til at stå ude i køkkenet og jeg endte alligevel med at bage disse lækre havregrynskager! De minder mig så meget om mine teenageår, hvor min fars kæreste tit købte havregrynskager med hjem fra Rema 1000 i de der bøtter.. Ved I hvilke jeg taler om? De er så gode! 


RECIPE/OPSKRIFT - 36 cookies/småkager
- 100g margarine
- 110g oatmeal/finvalsede havregryn
- 150g sugar/sukker
- 3 tsp baking powder/tsk bagepulver
- 1 tbsp oil/spsk olie
- 2 tbsp water/spsk vand
- 3 tsp flour/tsk hvedemel

1. Start off by melting the margarine and pour in the oatmeal. Mix it together and let it sit for 10 minutes. // Start med at smelte margarinen og hæld dernæst havregrynene i. Lad det dernæst trække i 10 minutter.
2. In a cup or small bowl, mix 2 tsps of baking powder, the water and the oil. // Bland 2 tsk bagepulver, vand og olie sammen i en kop eller en lille skål. 
3. After 10 minutes, add sugar, 1 tsp baking powder, flour and the water/oil/baking powder mix to the oatmeal-mixture. // Efter 10 minutter tilføjes sukker, 1 tsk bagepulver, hvedemel og vand/olie/bagepulver-blandingen i havregryns-blandingen. 
4. With a teaspoon, place cookies on a baking sheet. Make sure there's a lot of space in between them, as they will merge. Bake them for 8-10 minutes at 200 degrees celcius. // Med en teske, læg så 9 klatter dej på bagepladen. Sørg for at der er godt mellemrum imellem dem, eftersom de flyder meget ud. Bag dem i 8-10 minutter på 200 grader. 
5. Let them cool and place on a cooling rack. If you want, brush chocolate on the bottom or just eat them as they are! // Lad dem køle af og placer dem dernæst på en rist for at køle helt og aldeles af, så de bliver sprøde. Hvis du vil, kan bunden pensles med chokolade, men de kan også spises præcis som de er!