Bedstefars Skæg



This cake is called "Bedstefars skæg" in Danish, which is directly translated to "Grandpa's beard". It's a cake with a lovely vanilla sponge, your favorite jam and a fluffy and sweet meringue topping. It's very easy to make, and it's so delicious!! 

De fleste af jer kender nok "Bedstefars skæg" - En lækker kage med vanillebund, et godt lag syltetøj og så en lækker let og sød marengs på toppen. Den er så nem at lave, og virkelig lækker!! 
____________________________
RECIPE/OPSKRIFT

Sponge/kage
- 85g vegetable oil/smagsneutral olie
- 115g sugar/sukker
- 2 egg yolks/æggeblommer
- 140g flour/mel
- 1 tsp baking powder/tsk bagepulver
- 1 tsp vanilla/tsk vanillesukker
- 1 3/4 dl milk/mælk
- Jam for topping/Syltetøj til mellemlaget

Meringue/Marengs:
- 115g sugar/sukker
- 2 eggwhites/æggehvider

1. Turn the oven on at 200 degrees celcius, hot air. Measure up the oil. Add sugar and whisk, and then add the egg yolks. Add the flour, baking powder and the vanilla, and then lastly add the milk. Whisk it all together, and then put it in a sprayed pan (About 23cm). Put the cake in the oven for about 15 minutes. //Tænd ovnen på 200 grader celcius, varmluft. Start med at tilføje olien. Tilføj dernæst sukkeret og pisk så, og tilføj æggeblommerne. Dernæst skal tørvarerne i, og til sidst mælken. Pisk det hele sammen, og hæld det så over i en bageform - Jeg brugte en rund en på cirka 23 cm. Sæt så kagen i ovnen i cirka 15 minutter.
2. While the cake is in the oven, start whisking the eggwhites, and gradually pour the sugar into them while whisking. Whisk until fluffy and smooth. // Imens kagen er i ovnen, skal æggehviderne piskes. Pisk dem stive og hæld lidt sukker i ad gangen, imens der piskes videre. 
3. Take the cake out of the oven, and add a good layer of your favorite jam on top. Then add the meringue all over the cake. Put it in the oven at 180 degrees celcius hot air, for about 10-15 minutes, or just until the meringue is lightbrown. Take the cake out once again and serve when cold! // Tag kagen ud af ovnen og tilføj så et godt lag af din yndlings syltetøj. Spred så marengsen ud over hele kagen, og put den i ovnen på 180 grader i cirka 10-15 minutter - Indtil marengsen er gylden. Server så kagen når den er afkølet!  

La Glaces Lyonsnitter


These slices are absolutely fantastic - but of course they are, seeing as the recipe is from Conditori La Glace! Today it's Mother's Day, and this recipe is absolutely ideal to serve up for all the mothers around the world, on this great Spring Sunday!

Disse snitter er absolut fantastiske - men man kan vel heller ikke tænke sig andet, når opskriften er fra selveste La Glace, kan man? Det er jo mors dag i dag, og denne opskrift er super ideal til at forsøde din mor lidt med, på sådan en skøn forårssøndag! 
_________________________________
RECIPE/OPSKRIFT

Dough/Linsedej:
- 250g butter/smør
- 100g icing sugar/flormelis
- Splash of vanilla/lidt vanille
- 1 eggyolk/æggeblomme
- 350g flour/mel

Filling/Fyld
- 400g sugar/sukker
- 200g marzipan/marcipan
- 2-3 eggwhites/æggehvider
- 1 jar of raspberryjam/1 bøtte hindbærmarmelade

1. Knead the butter soft, add icing sugar, vanilla and the eggyolk. Add the flour and then knead the dough until it's soft. Let it rest in the fridge for an hour. // Ælt smørret blødt, tilsæt flormelis, vanille, samt æggeblommen.Tilsæt mel og ælt dernæst dejen sammen til en ensartet dej. Sæt dejen i køleskabet i ca. 1 time.

2. Mix sugar and marzipan and then add the eggwhites until the mixture has a consistensy you can add into  piping bag. // Bland sukker og marcipan og tilsæt æggehvide indtil massen har en sprøjteklar konsistens.

3. Roll out the dough into a square that fits into a baking sheets. About 3mm thick. Poke it with a fork. Bake the dough in the oven at 200 degrees celcius for about 8-10 minutes, until it's slightly golden. // Rul linsedejen ud i ca. 3 mm. tykkelse, i en firkant der passer til en bageplade. Prik med en gaffel. Bag bunden ved 200 grader i 8-10 min indtil den er let gylden.

4. Put the marzipan mixture into a piping bag and pipe it out into a tapered pattern, on top of the hot dough. Put the raspberry jam into another piping bag, and pipe that out in between the marzipan mixture. Bake at 180 degrees celcius for 15-30 minutes, until the marzipan mixture is golden and baked. // Kom makronmassen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i skrå baner på hele linsedejen. Kom hindbærsyltetøj i en sprøjtepose og sprøjt det i mellemrummene mellem makronmassen. Bag ved 180 grader i 15-30 minutter, indtil makronmassen er lysebrun og færdigbagt.

5. Cut the cake into slices immediately as you get it out of the oven, and then serve when cold! // Skær straks i passende stykker imens kagen stadig er varm - Server så de lækre Lyonsnitter når de er kølet af! 

Chili/Cheddar Bagels


These bagels are actually not as hard to make, as first assumed.. and they are delicious, spicy and perfect as sandwich bread, brunch, lunch or an easy dinner! 

De her bagels er faktisk ikke så svære at lave, som man måske først tror.. og de er lækre, krydrede og perfekte til sandwiches til madpakken eller som en let aftensmad! 
__________________________
RECIPE/OPSKRIFT (16 bagels): 
- 900g flour/mel
- 0,5 dl light sirup/lys sirup
- 2 tbsp oil/spsk olie
- 1 tbsp salt/spsk salt
- 5 dl lukewarm water/lunkent vand
- 50g yeast/gær
- 1 tbsp sugar/spsk sukker
- 2 tsp chilipowder/tsk chilipulver

1. Put the yeast into the lukewarm water, add the rest of the ingredients and then knead the dough until it's smooth and elastic. Let the dough rest for 15 minutes under a tea towel. // Rør gæren ud i det lunkne vand, tilføj dernæst de resterende ingredienser og ælt dejen indtil den er glat og spændstig. Lad dejen hvile cirka 15 minutter under et viskestykke. 
2. Split the dough into 16 pieces and roll them out into 25-30cm long pieces. Shape them into a ring by sticking the ends together (use water as glue). Let them rest for 30 minutes. // Del dejen i 16 stykker og rul dem ud i pølser der er 25-30cm lange. De skal dernæst samles til en ring. Vand kan bruges som "lim" til at samle dem. Lad dem dernæst hvile i 30 minutter. 
3. Just before the 30 minutes pass, put some water in a pan and let it boil. Turn the oven on 200 degrees celcius. Boil each bagel 2 minutes on each side, and then put them on a baking sheet. Sprinkle them with the cheddar cheese, and then bake them for 30-40 minutes. Enjoy with your favorite filling! // Lige før de 30 minutter er gået, skal der sættes noget vand til at koge i en gryde. Tænd samtidigt ovnen på 200 grader. Kog hver bagel 2 minutter på hver side, og put dem så over på bagepapir. Pynt dem med cheddar osten, og bag dem så i 30-40 minutter. Nyd dem dernæst med jeres absolutte yndlings fyld!