Tarteletter med kylling i asparges

 
Tarteletter with chicken in asparagus was first meantioned in a cookbook in Denmark in 1901 and has since been a very Danish dish. It's often eaten as a starter at parties. It's a gravy with chicken and asparagus filling in a puff pastry patty shell and they are often served with cucumber and tomatoes or fresh parsley as garnishing. This recipe is one my mother taught me. It's insanely easy to make and really tasty! 

Tarteletter med kylling i asparges blev første gang nævnt i en dansk kogebog i 1901 og har siden været en meget dansk ret og de fleste danskere har garanteret også nydt den flere gange som forret til sammenkomster og fester. Kombinationen af det lækre cremede fyld og butterdej slår sjældent fejl. Denne opskrift på tartelleter med kylling i asparges er en min mor har lært mig. Den er virkelig let og smager vanvittigt godt! 

 
RECIPE/OPSKRIFT (10 tarteletter):
- 10 puff pastry shells/tarteletskaller 
- 50g margarine
- 1 chicken bouillon cube/hønse bouillonterning
- 2-3 tbsp flour/spsk mel
- 1 can chopped white asparagus/dåse asparges
- 300-400g cooked chicken cut into cubes/kogt kylling skåret i små tern
- Water/Vand
- Salt and pepper/salt og peber
- Cucumber and tomatoes for garnishing/Agurk og tomat til pynt

1. Melt the margarine in a pan. Add the bouillon cube and let it melt until completely dissolved. // Smelt margarinen i en gryde. Tilføj en bouillonterning og lad den smelte indtil den er helt opløst i margarinen.
2. Add the flour to the pan and whisk at highest heat until there no longer are any lumps left. // Tilføj mel i gryden og pisk, fuld blus. Pisk indtil der ikke er klumper. 
3. Add the liquid from the canned asparagus to the pan and keep whisking. Add water gradually until you get the perfect consistency - The gravy shouldn't be too thick or too thin. Bring it to a boil. // Hæld væden fra asparges i gryden og bliv ved med at piske. Tilføj dernæst vand, lidt efter lidt, indtil du får den perfekte konsistens. Det skal ikke være for tykt, men heller ikke for tyndt. Bring sovsen i kog. 
4. Now add the asparagus and the chicken to the gravy and stir. Add salt and pepper to taste. Heat up the shells in the oven for a few minutes and then add the gravy filling into the shells. Garnish with cucumber and tomatoes on top and serve! // Tilføj asparges og kylling i sovsen og rør godt rundt. Smag til med salt og peber. Varm tarteletskallerne i ovnen i et par minutter og tilføj så sovsen i skallerne. Pynt med agurk og tomater og server! 

Strawberry Mojito


It's no secret that my favourite drink is the classic mojito - However, recently I tried adding new Danish strawberries and making strawberry mojitos instead and honestly, they are just as good as the classic mojito! They're also so easy to make and such a great Summer drink. I love them! I'd love to try them with other berries and fruits as well! 

Det er bestemt ikke en hemmelighed at min foretrukne drink er en klassisk mojito - Dog forsøgte jeg mig med at tilføje nye danske jordbær denne weekend og dermed lave jordbær mojitos.. Og for at være ærlig, så er de bestemt ligeså gode som den klassiske mojito! De er desuden også meget lette at lave og smager så meget af sommer. Jeg elsker dem! Jeg kunne godt finde på, at forsøge mig med at tilføje ændre bær eller frugter i en mojito også! 

 
RECIPE/OPSKRIFT:
- 1½ tbsp cane sugar/rørsukker
- 6-12 mint leaves/mynte blade
- ½ lime
- 3-5 fresh strawberries/friske jordbær
- 5cl white rum/lys rom
- Clubsoda/danskvand
- 4-5 ice cubes/isterninger

1. Add the cane sugar to a tall glass like pictured above. Cut a ½ lime into 4 boats and add to the glass along with the mint leaves. Crush with a mortar until the lime is squeezed well. // Kom rørsukker i et højt glas som det på billedet. Skær ½ lime i 4 både og tilføj i glasset sammen med myntebladene. Mos det hele med en morter i glasset. 
2. Cut the strawberries into smaller pieces and add into the glass. Crush once again with the mortar and then add ice cubes. // Skær jordbærene i mindre stykker og kom i glasset. Mos endnu engang med morteren og tilføj dernæst isterningerne. 
3. Add rum and then top off with clubsoda until glass is full and then stir with a spoon. Serve with a straw, strawberry on the rim and mint leaves on top! // Tilføj rom og top dernæst op med danskvand indtil glasset er fyldt. Rør rundt. Server med et sugerør, jordbær på kanten og mynteblade ovenpå drinken! 

No-Churn Vanilla Ice Cream with Nutella chunks

 
It's so hot in Denmark these days.. Not that I complain, because it's great with nice summer weather for once. However, hot days = ice cream! My ice cream churner is sat at my moms place and so I decided to make this easy no-churn ice cream with nutella chunks.. Perfect for hot summer days (and for pancakes or waffles, yum)!

Det er jo så godt vejr for tiden og det er simpelthen så varmt.. Ikke at jeg klager, for det er dælme rart med noget lækkert sommervejr for en gangs skyld. Nå, men varme dage = is! Min ismaskine er står pt hos min mor og derfor bestemte jeg mig for at lave denne lette is, der ikke skal røres i.. Det er en vanille is med nutella chunks. Perfekt til de varme sommerdage (og til pandekager eller vafler, mums)!

1 LITER:
- 1 can condensed milk/kondenseret mælk
- ½ liter whipping cream/piskefløde
- 2-3 tsp Vanilla/2-3 tsk vanillesukker
- Nutella

1. Pour the condensed milk into a big bowl and add the vanilla. Whisk until well mixed. // Hæld det kondenserede mælk i en stor skål og tilføj vanillesukker. Pisk indtil det er godt blandet. 
2. Whisk whipping cream until stiff. Turn into the condensed milk until it's all well mixed. // Pisk fløden indtil det er stift. Vend det i den kondenserede mælk indtil det er en ensartet masse.
3. Melt the nutella in the microwave for 20-30 seconds. Add swirls in layers of ice cream in a bowl you can freeze. // Smelt nutella i mikroovnen i 20-30 sekunder. Tilføj i lag imellem isen, i en skål der kan fryses.
4. Freeze for 5-7 hours before serving! // Frys i 5-7 timer før isen serveres!