Hjemmelavede P-tærter


"P-tærter"..Ååååh! Danish P-tærter is a combination of soft nougat, salty peanus and chocolate.. This combination will make you drool! I love soft nougat, nuts and dark chocolate, so there's no doubt that I enjoy these "P-tærter" so much! So of course I had to try to make a homemade version.. And they turned out amazing and so much better than the storebought ones. It's a bit of a sticky mess to make, but they're worth it!

P-tærter.. Ååååh! En perfekt kombination af fransk nougat, saltede peanuts og lækker chokolade, der kan få en til at falde helt i staver. Jeg er simpelthen så glad for fransk nougat, nødder og mørk chokolade, så der er ingen tvivl om, at jeg er sindssygt glad for P-tærter! Derfor skulle de selvfølgelig også prøve at laves i en hjemmelavet version.. Og de blev fantastiske og de smager SÅ meget bedre end dem, som man kan købe. Det er lidt noget klisterstads at lave, men de er dét værd!
__________________________________________
RECIPE/OPSKRIFT:
- 260g sugar/sukker
- 150g honey/honning
- 75g water/vand
- 50g glucose syrup/glykosesirup
- 35g egg white/æggehvide (svarer til hviden fra ét str L æg) 
- 35g sugar/sukker
- 2 tbsp icing sugar/flormelis
- 100-200g salty peanuts/saltede peanuts
- 150g dark chocolate/mørk chokolade

1. To make the soft nougat, combine sugar, honey, glucose syrup and water in a pan. Cook until it reaches 150 degrees celcius. // Bland sukker, honning, glykosesirup og vand i en gryde. Kog indtil det rammer 150 grader.
2. While the sugar-mixture is cooking, combine the egg white and 35g sugar in a bowl and whisk until it becomes a fluffy and stiff meringuee. // Imens sukkerblandingen koger, kom da æggehviden og de 35g sukker i en skål og pisk indtil det bliver en let og luftig marengs. 
3. When the sugar-mixture is at 150 degrees celcius, slowly add it to the meringuee while whisking at all times. Whisk until the mixture is warm and fluffy. // Når sukkerblandingen har ramt 150 grader, så skal den stille og roligt hældes i marengsen imens der stadig piskes. Pisk indtil den er lun og luftig og el-mikseren ikke rigtigt kan mere. 
4. Place a piece of parchment paper on a table and sprinkle icing sugar on top. Take the soft nougat and add on top and then roll out with a rolling pin. Add the peanuts - Push them down into the nougat. // Læg et stykke bagepapir på bordet og put flormelis på. Hæld så nougatmassen ud på det og rul det ud med en kagerulle. Kom peanuts ovenpå - Tryk dem gerne godt ned i massen. 
5. Leave the nougat to cool for a little while, before cutting out into the shape you'd like. I chose squares. (A pizza cutter works very well for this!) // Lad din nougat køle lidt af, før du skærer den ud i de forme du mener dine p-tærter skal have. Jeg valgte firkanter. (En pizzaskærer er forresten fantastisk til dette formål!) 
6. Melt the dark chocolate and add on top of the p-tærter. Leave to harden and serve! // Smelt (temperer) den mørke chokolade og tilføj ovenpå p-tærterne. Lad chokoladen størkne og server! 

Havregrynskugler



Havregrynskugler is a traditional Danish Christmas candy. Directly translated it means "Oatmeal balls". As many other recipes, there are a lot of different versions of these as well. Some have coffee in them, others have flaked coconut. This recipe is very plain, but I'm pretty sure they would be even more delicious if spiced up with some almond extract, vanilla, rum or even orange juice! 

Havregrynskugler er jo selvføglelig en traditional dansk julekonfekt. Ligesom mange andre traditionelle opskrifter, så findes der også vildt mange versioner af havregrynskuglen. Nogle har kaffe i, andre er med kokosmel. Denne her opskrift er egentlig meget simpel, men jeg er ret sikker på at de ville blive endnu mere lækre hvis man kom mandel essens, vanilje, rom eller appelsinjuice i dem!
_____________________________________
OPSKRIFT/RECIPE:
- 6dl oatmeal/havregryn (gerne finvalsede)
- 4dl icing sugar/flormelis
- 80g soft butter or margarine/blødt smør eller margarine
- 7 tbsp cocoa/spsk kakao
- 1dl milk (or other fluids, like orange juice)/mælk (eller andet væske, som fx appelsinjuice)
- Something to roll them in (sugar, sprinkles, flaked coconut, nuts, oatmeal or whatever you'd like)/Noget at rulle dem i (Sukker, krymmel, kokosmel, nødder, havregryn eller lige hvad du har lyst til!) 

1. Mix all the ingredients well in a stand mixer or by hand. The mixture is supposed to be very sticky! // Bland alle ingredienserne sammen i en køkkenmaskine eller ælt det sammen i hånden. Blandingen skal være godt klistret!
2. Roll into little balls, about 1-1½ cm diameter. I used a teaspoon to measure. // Rul dem til små kugler, ca. 1-1½ cm i diameter. Jeg brugte en teske til at måle op.
3. Roll your Havregrynskugler in whatever you like! // Rul havregrynskuglerne i det du nu har lyst til!