Cherry Marzipan Cheesecake

First time I made this delicious baked cheesecake, it was on my boyfriends request. He had to bring cake to work - and wow, was I surprised when I tasted this one. So very yummy and tasty, indeed! 

Den første gang jeg skulle lave denne lækre bagte cheesecake, var det faktisk fordi min kæreste gerne ville at jeg lavede den - Han skulle nemlig have kage med på arbejde. Jeg var meget overrasket da jeg smagte den. Den smager SÅ lækkert og er så fyldt med smag! 
_____________________________________
RECIPE/OPSKRIFT (22cm): 
- 200g cantuccini OR biscotti (Almond or chocolate)/cantuccini ELLER biscotti (Mandel eller chokolade)
- 25g butter/smør
- 400g cream cheese (NOT light-versions!)/flødeost (INGEN light-version!)
- 150g marzipan/marcipan
- 120g demerara sugar/rørsukker
- 3 eggs/æg
- 2½ dl creme fraiche, 18%
- Amarena cherries/Amarena kirsebær
- Gelatine leaves/Husblas
- Almond splits/Mandelsplitter

1. Turn on the oven at 180 degrees celcius. Crush the cantuccini/biscotti in a foodprocessor. Melt the butter and mix the crumbs and the butter together. Push the mixture into the bottom of a 22cm springform pan, and push some of it 2 cm up the sides. Leave in the oven for 10 minutes. // Tænd ovnen på 180 grader. Knus cantuccini/biscotti i en foodprocessor eller en minihakker. Smelt smørret og bland det i krummerne. Pres dernæst blandingen ud i en 22cm springform (med bagepapir spændt fast i bunden), og sørg for at komme 2cm op af siderne. Bag bunden i cirka 10 minutter. 
2. While the cake is in the oven, mix the rest. Start off by putting in the marzipan in small pieces. Add 200g cream cheese and beat it. Then add the next 200g of cream cheese and beat once again. Next, add the sugar and beat until fluffy. When fluffy, add one egg at a time and beat. Last thing to do is add the creme fraiche and beat until smooth. // Imens kagen er i ovnen, skal fyldet laves. Start med at hive marcipanen i små stykker. Tilføj dernæst 200g flødeøst og pisk det (med en håndmikser!). Når det er pisket godt sammen, tilføj det resterende flødeost og pisk godt igennem igen. Tilsæt så sukker og pisk indtil det er luftig. Pisk æggene i, ét ad gangen - og til sidst skal creme fraiche piskes i. 
3. When the crumb bottom is cold, pour the batter over it. Put in the oven at 180 degrees celcius for 60 minutes. Turn down the oven to 150 degrees celcius for another 10 minutes. DO however make sure to keep an eye on it, because every oven is different! // Når bunden er kold, så kan fyldet hældes over. Sæt kagen i ovnen på 180 grader i 1 time. Når dén tme er gået, skal temperaturen sættes ned på 150 grader og så skal kagen bages i endnu 10 minutter. MEN hold øje, for hver ovn er forskellig - Det kan være, at den skal have mindre i din!
4. Leave it to cool in room temperature - When completely cooled off, cool it in the fridge for AT LEAST 8 hours. // Lad kagen køle af i formen, i stuetemperatur. Når den er helt kold, så skal den i køleskabet og køle af i MINDST 8 timer. 
5. When it's completely cooled off, it's time to decorate! Cut the amarena cherries in half and put them on the cake in circles. When done, pour over some of the syrup to soak into the cake. Leave it to cool while you make the jelly-cherry syrup. Heat up the rest of the syrup in a pot. Leave the gelatine leaves in cold water for 5 minutes. Then add them to the syrup and have them melt. Leave the syrup to cool for a few minutes, and pour it over the cherries. Then add the almonds around the sides! Cool in the fridge until served! // Når kagen er helt og aldeles afkølet, så skal den pyntes! Halver amarena kirsebærene og put them på kagen, i cirkler med 1 centimer til kanten. Når du er færdig med det, hælder du en smule af siruppen over dem, og lader det sykke ned i kagen imens den er på køl. Så skal geléen laves! Sæt husblas i koldt vandt i 5 minutter. Varm det resterende sirup i en gryde. Når husblassen er blød, så tilsættes den i siruppen og husblassen skal så smelte. Dernæst lader du siruppen køle af et par minutter, og hælder den så over kirsebærene. Til sidst tilføjer du mandelsplitter i kanten, og så på køl indtil geléen har sat sig, og den kan serveres!

Valentines Fortune Cookies

It's Valentines Day soon, and this year I decided to try out these cute homemade Valentines Day fortune cookies. They are actually pretty easy to make, but they do however take a lot of time to make, seeing as you can only make 2-3 cookies at a time. The best part about homemade is that they taste a lot better than the bought ones, and you can personalize them however way you'd like! 

Det er snart Valentines Dag, og i år har jeg valgt at prøve at lave disse søde hjemmelavede lykkekager. De er faktisk ret lette at lave, men de tager dog også en hel del tid at lave, fordi man kun kan lave 2-3 småkager ad gangen - men det bedste ved at lave dem hjemmelavet, er at de smager en hel del bedre, og så kan man lave dem lige som man har lyst til, med hjemmelavede sedler, farver og smag! 
___________________________________
RECIPE/OPSKRIFT (15):
- 2 large eggwhites/store æggehvider
- ½ tsp vanilla extract/tsk vanilleekstrakt
- ½ tsp almond extract/tsk mandelekstrakt
- 3 tbsp vegetable oil/spsk vegetabilsk olie
- ½ cup flour/½ kop mel 
- 1½ tsp cornstarch/tsk maizena
- Dash salt/Lidt salt
- ½ cup sugar/kop sukker
- 3 tsp water/tsk vand
- Fortunes/Sedler
- Food coloring/Frugtfarve (Optional)

1. Make the fortunes. Turn on the oven at 175 degrees celcius. // Laver sedlerne der skal i lykkekagerne. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Lightly beat the eggwhites, vanilla extract, almond extract and vegetable oil until frothy. // Æggehvider, vanilleekstrakt, mandelekstrakt, og olie piskes indtil det skummer godt - men det må ikke være helt stift! 
3. Add flour, cornstarch, salt, and sugar into the egg mix. Add the water. Beat until you have a smooth batter. The batter should not be runny, but easily drop off a wooden spoon. // Tilføj mel, maizena, salt og sukker ind i æggeblandingen. Tilføj vand. Pisk indtil det bliver en glat dej. Dejen skal ikke være så tynd at den løber, men skal stadig kunne dryppe af en ske af træ. 
4. Optional if using dye: Seperate the batter in two and dye them. // Hvis de skal have farve, så er det her du skal tilføje det. 
5The best is to do 2 cookies at a time because they harden very fast! Place level tablespoons of batter onto the cookie sheet, spacing them at least 3 inches apart. Use the back of the spoon to make the batter thinner. They should be 4 inches (10cm) in diameter. If you want to decorate, do that now. // Det bedste at gøre er at lave 2 småkager af gangen, for de bliver meget hurtigt hårde, og så kan de derfor ikke formes. Brug en spiseske til at lægge to klatter dej på bagepapiret, og form så dejen rund med bagsiden af skeen så de bliver cirka 10cm i diameter. Hvis du vil dekorere dem, så skal du gøre det nu. 
6
Bake until the outer 1/2-inch of each cookie turns golden brown and they are easy to remove from the baking sheet with a spatula (14 – 15 minutes). // Bag indtil den første centimeter af kagen er gyldenbrun og indtil de er nemme at tage af bagepapiret med en paletkniv (14-15 minutter). 
7. For this part, look at the Youtube tutorial, it’s much easier to see how it’s done! Wear gloves so that you don’t burn your fingers. Working quickly, remove the cookie with a spatula and flip it over on your work surface. Place a fortune in the middle of a cookie. To form the fortune cookie shape, fold the cookie in half, then gently pull the edges downward over the rim of a glass, wooden spoon or the edge of a muffin tin. Place the finished cookie in the cup of the muffin tin so that it keeps its shape. Continue with the rest of the cookies. // Når du skal lave denne, så kig på denne Youtube tutorial. Det er meget nemmere at lave når man ser hvordan det bliver gjort! Det er også en god idé at have handsker på, så man ikke brænder sine fingre. Flyt småkagen med paletkniven og vend den om. Læg en spådom i midten. For at forme den, skal du folde småkagen halvejs over, og skub så forsigtigt småkagen ned over kanten på en kop eller en skål. Læg den færdige lykkekage i en muffinform indtil den er kold - Så holder den nemlig på formen. Fortsæt på samme måde med de resterende småkager.