Easy Buns


This bun recipe is my go-to recipe. It's so easy to make and most of the time I have all the ingredients in my kitchen anyway. I prefer to make most of my bread at home (especially after my amazing boyfriend gifted me a stand mixer) over buying it. Most homemade bread is way better and cheaper than buying bread. Win! These buns are so fluffy and good. I usually use a little graham flour in mine but they can be made with all wholeweat flour as well!

Denne bolle-opskrift er helt klart min go-to opskrift. Den er så nem at lave og jeg har for det meste ingredienserne i køkkenet. Jeg foretrækker klart at bage mit eget brød (især efter min søde kæreste har foræret mig en Kenwood køkkenmaskine) fremfor at købe det. Det meste brød er meget bedre hjemmebagt og desuden også billigere end hvis man køber det færdiglavet. Disse boller er super bløde og gode. Jeg har brugt lidt grahamsmel i mine, men de kan også laves kun på hvedemel! 

 
RECIPE/OPSKRIFT (18 buns/boller):
- 50g yeast/gær
- 5dl lukewarm water/lunkent vand
- 50g sugar/sukker
- 2 tsp salt/tsk salt
- 120g vegetable oil/olie
- 200g graham flour/grahamsmel
- 700g wholewheat flour/hvedemel
- Milk for brushing/Mælk til pensling

1. Dissolve the yeast into the water. Make sure it's completely dissolved. // Opløs gæren i vandet. Sørg for at det er helt opløst!
2. Add sugar, salt and vegetable oil. Stir and then add the graham flour and stir again. // Tilføj sukker, salt og olie. Rør og tilføj så grahamsmel og rør igen. 
3. Add in the wholeweat flour and knead until a very soft dough (About 5-10 minutes on a stand mixer). Let rise for 30-45 minutes. // Tilføj hvedemelet og ælt indtil det bliver en rigtig blød dej (Cirka 5-10 minutter på køkkenmaskine). Læd dejen hæve i 30-45 minutter.
4. When the dough is finished rising make about 18 buns. Place on a baking sheet and brush with milk. Turn on the oven at 225 degrees celcius and let the buns rise until oven is ready. Bake for 13-15 minutes and then serve! // Når dejen er fædig laves 18 boller. Placer dem på en bageplade og pensl dem med mælk. Tænd ovnen på 225 grader og lad bollerne hæve indtil ovnen er varm. Bag dem i 13-15 minutter og server! 

Sammenbagte kanelsnegle


I've tried a lot of different recipes for cinnamon rolls over the years - but never really seemed to find the perfect recipe for goeey and soft cinnamon rolls.. Until my mom served these cinnamon rolls last time I visited her. These are so far the best ones I've ever had! I usually don't bake cinnamon rolls so they stick together so it turns into more of a "cinnamon roll cake" than actual cinnamon rolls.. But I am definitely going to do that in the future! 

Jeg har forsøgt mig frem med mange forskellige opskrifter på kanelsnegle igennem årene - men jeg kunne aldrig rigtig finde den perfekte opskrift på snaskede og bløde snegle.. Indtil min mor servede disse kanelsnegle sidste gang jeg besøgte hende. Det er indtil videre de bedste kanelsnegle jeg nogensinde har fået! Jeg plejer ikke at bage dem sammenbagt, men det gør jeg klart i fremtiden!

 
RECIPE/OPSKRIFT (16 rolls/snegle):
- 50g yeast/gær
- 3dl lukewarm milk/håndvarmt mælk
- 50g sugar/sukker
- 1 egg/æg
- 1,5 dl vegetable oil/olie
- ½ tsp salt/tsk salt
- 500g flour/500g mel

Filling/Fyld:
- 125g margarine
- 250g brown sugar/brun farin
- 3 tbsp cinnamon/spsk kanel

1. Add the yeast to the milk and make sure it's dissolved before add sugar, salt, egg and oil. // Rør gæren ud i den håndvarme mælk og tilføj så sukker, salt, æg og olie. 
2. Add flour, a little at a time. Knead until the dough is soft (should be a little sticky - About 5 minutes on a stand mixer). // Tilføj mel, lidt ad gangen. Ælt indtil dejen er blød og smidig (Den skal være en lille smule klistret - Det er ca. 5 minutter på røremaskine)
3. Let dough rise for 20 minutes and mix the filling meanwhile. // Lad dejen hæve i 20 minutter og bland fyldet i mellemtiden. 
4. Roll out the dough and spread out the filling on top of the dough. Roll the dough and cut into about 16 rolls (2cm). // Rul dejen ud og smør fyldet på. Rul dernæst sammen fra den lange side og skær så ca 16 snegle (2 cm). 
5. Put the rolls in a tin of your liking (I used two 26cm springform tins with 8 rolls in each) and brush them with milk before letting them rise for another 20 minutes. // Kom sneglene i den form du har lyst til (Jeg brugte to springforme på 26cm med 8 snegle i hver) og pensl dem med mælk før de hæver i 20 minutter. 
6. Bake at 180 degrees celcius convention oven for about 15 minutes. Let cool and add glaze, then serve! // Bag på 180 grader varmluft i cirka 15 minutter. Lad dem så køle af og kom glasur på før de serveres! 

Spaghetti Bolognese


All homemade spaghetti bolognese has for years been one of my absolute favorite dishes. Bolognese filled with lots of spices, vegetables and herbs. Bolognese is also a very easy dish to make, as you can pretty much use whatever you have in your kitchen. However, today I will share the recipe for the latest Bolognese my mother and I made for dinner! 

Helt hjemmelavet spaghetti bolognese (også kaldet spaghetti kødsovs her i Danmark) har i mange år været en af mine absolyt yndlings retter. Bolognese fyldt med masere af krydderier, grønsager og krydderurter. Desuden er bolognese også en meget nem ret at lave og den kan varieres lige efter hvad man nu lige har liggende i køleskabet. I dag vil jeg give jer opskriften på den seneste version af retten, som min mor og jeg lavede!


RECIPE/OPSKRIFT (4-6 persons/personer)
- 500g ground beef/hakket oksekød
- 2 cans of diced tomatoes/dåser flåede tomater
- 1 bell pepper/peberfrugt
- 1 onion/løg
- 5-6 carrots/gulerødder
- 1 beef stock cube/okse bouillonterning
- Salt
- Pepper/Peber
- Chili powder/Chilipulver
- Paprika
- Cayenne pepper/Cayenne peber
- 1 handful fresh oregano/håndfuld frisk oregano
- 1 handful fresh basil/håndfuld frisk basilikum
- 1 package of spaghetti/pakke spaghetti
- Cheese of your choice/Valgfri ost

-
OPTIONAL/VALGFRI: 2 cans of cocktail sausages/dåser cocktailpølser

1. Chop onion and bell pepper in small squares. Peel carrots and grate them. Sauté the onions in a little butter, in a medium sized pot. Add the ground beef and brown it and then add the chopped bell pepper and grated carrots. Add salt, pepper, chili, paprika and cayenne pepper to taste. Remember to also add the beef stock cube. // Hak løg og peberfrugt i fine tern. Skræl gulerødderne og riv dem. Svits dernæst løgene i lidt smør i en medium gryde. Tilføj dernæst det hakkede oksekød og brun det. Dernæst tilføjes hakket peberfrugt og revet gulerød. Så skal retten smages til med salt, peber, chilipulver, paprika og cayenne peber og en okse bouillonterning. 
2. Blend the diced tomatoes until smooth and add to the beef/vegetable mix. Chop the fresh herbs and add to the bolognese. Make sure to taste and add more spices if needed. Bring the bolognese to boil and then let simmer for 30-40 minutes. // Blend de flåede tomater (jeg plejer at gøre det med en stavblender) og tilføj det til oksekød/grønsags-blandingen. Hak de friske krydderurter og tilføj til bolognesen og lad så det hele koge. Når det koger skal det dernæst bare simre i 30-40 minutter. 
3. Cook the spaghetti according to directions on the package. I prefer it al dente with bolognese! // Lav spaghettien som pakken mener det skal laves. Jeg foretrækker det al dente!
4. Serve the spaghetti bolognese with some shredded cheese and fresh basil on top and some bread on the side! // Server spaghetti bolognesen med noget revet ost og frisk basilikum ovenpå og noget lækkert brød ved siden af!