Phuket, Thailand: Phi Phi & Bamboo Island


The Phi Phi Islands are a must see for most tourists going to Phuket and the areas around the islands. The islands are famous for their amazing beaches and very blue water - and of course, Maya Bay (Pictured above). Maya Bay is very famous because of the movie "The Beach" starring Leonardo DiCaprio. We went for an Early Bird trip, but even with early bird (we were at Maya Bay at around 10) there were still way too many tourists. The Beach IS a beautiful place, however all the boats and tourists ruin the experience - Especially since the water isn't very clear anymore. Such a shame! However, we still enjoyed it very much. 

Phi Phi øerne er som regel noget de fleste turister der besøger Phuket og området omkring øerne gerne vil se. Øerne er meget berømte for de fantastiske strande og meget blå hav - og selvfølgelig, Maya Bay (som ses på billedet ovenover). Maya Bay er meget er blevet meget kendt på grund af filmen "The Beach" som har Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Vi tog en Early Bird tur, men selv med sådan en tur, hvor vi var på stranden cirka kl. 10 om formiddagen, var der fyldt med turister. The Beach ER meget smuk, men de mange både og turister ødelægger meget af oplevelsen - Især fordi vandet slet ikke er klart længere. Det er en skam! Men vi nød det dog rigtig meget alligevel. 

 
After visiting The Beach, we went to snorkel with a ton of gorgeous fish just maybe 1000meters from the actual beach. We fed them with fresh fruit. It was such a nice experience! I never snorkeled before, so it was definitely something new. Then we went on to a laguna to swim for a little while.
Right after visiting Koh Phi Phi Leh, we went on to a private beach at Koh Phi Phi Don, where we had buffet for lunch, swam in the blue water and enjoyed the sun.

Efter vi havde besøgt The Beach, tog vi ud for at snorkle med en masse flotte fisk, måske omkring 1000meter fra stranden. Vi fodrede fiskene med frisk frugt. Det var helt klart en fed oplevelse, især fordi jeg aldrig har snorklet før, så det var klart noget nyt for mig. Dernæst sejlede vi direkte til en smuk blå lagune, hvor vi svømmede i et lille stykke tid.
Efter vi havde været på Koh Phi Phi Leh, fortsatte vi til en privat strand på Koh Phi Phi Don, hvor vi fik buffet til frokost, nød det blå hav og solen. 

 
Last stop; Bamboo Island! Honestly, Bamboo Island was amazing. You could snorkel from the beach with tons of colorful fish (I even saw "Dory" when snorkeling, haha!) and the water was so clear. We had so much fun here, also because the beach was very big and not too over-crowded. We booked the trip through TUI and I do recommend it. Our guide was so much fun and we got drinks, fresh fruit and the guide took tons of photos for us, at all times. A very relaxing trip, indeed! (Even if the speedboat ride was long and bumpy, haha). 

Sidste stop; Bamboo Island! For at være ærlig, så var Bamboo Island helt fantastisk. Man kunne snorkle direkte fra stranden med et hav af farverige fisk (Jeg så endda "Dory", haha!) og vandet var helt vildt klart. Vi havde det så sjovt og stranden var kæmpe og ikke over-fyldt. Vi bookede turen igennem TUI og jeg kan helt klart anbefale den. Vores guide var rigtig sjov og vi fik drikkevarer, frisk frugt og guiden tog gerne billeder af os på hele turen, hvis vi bad om det. Det var helt klart en meget afslappende tur! (Hvis man ser bort fra den lange og ujævne tur i speedbåd, haha). 

Makron Muffins


These Danish makron muffins always reminds me so much of my childhood - I remember so many times where students in my class had to bring cake to class and they often brought these amazing muffins. They're very crispy on the outside but chewy on the inside - kind of like a macaroon! To make these "Makron muffins", you need Danish makroner. I think they can be bought in some Scandinavian stores outside of Denmark! If you can get a hold of them, I definitely suggest you to make these muffins. They're some of my favorite and very easy to make as well! 

Disse makron muffins minder mig altid helt vildt meget om min barndom - Jeg kan huske, at mange elever tit havde dem med i skole når de havde fødselsdag eller når der var kagedag. De er så sprøde udenpå, men dejligt chewy og bløde indeni. Den perfekte kombination! De er helt klart nogle af mine absolutte yndlings muffins og så er de oven i købet ret lette at lave. 

 
RECIPE/OPSKRIFT (15-18 muffins): 
- 250g crushed Danish makroner/knuste makroner
- 3 eggs/æg
- 100g melted margarine/smeltet margarine
- 220g sugar/sukker
- 1 tsp almond extract/tsk mandel essens
- 125g flour/mel
- 100g chopped dark chocolate/hakket mørk chokolade 

1. Whisk eggs and sugar until white and fluffy. // Pisk æg og sukker indtil det bliver hvidt og luftigt. 
2. Add everything else to the mix EXCEPT the flour and mix well. // Tilføj alle ingredienser, bortset fra mel, og pisk så godt. 
3. Add flour and whisk once again. // Tilføj mel og pisk så igen. 
4. Scoop batter into cupcake liners and bake at 200 degrees celcius for about 20-25 minutes. // Kom dej i en papirklædt muffinform og bag dine muffins på 200 grader i cirka 20-25 minutter. 
5. Let them cool and then serve! // Lad dem køle af og server dernæst! 

Nougat Crunch Chocolates


These pretty little dark chocolate delights are filled with a lovely nougat crunch that goes perfectly well with the completely dark chocolate. It takes some time and practice to actually make filled chocolates, but when you've first tried it once - it's pretty easy. However, it's very time consuming.. but when those chocolates pop out of the molds? Worth it all! Here's the recipe, if you ever want to try them out! 

Disse små fine fyldte chokolader med mørk chokolade og nougat crunch er så fantastiske. Det kræver noget øvelse og tid at lave disse, men når man først har prøvet det, så er det egentlig ret nemt. Det tager dog noget tid.. men når de fine små blanke chokolader hopper ud af formene er det da det hele værd! I får ihvertfald opskriften her, hvis I nogensinde vil prøve dem! 


RECIPE/OPSKRIFT: 
- 200g dark chocolate chips/Mørk chokolade, knapper
- 200g nougat
- 15g nuts/nødder
- 1 tbsp sugar/spsk sukker
- Gold cocoabutter (Buy it HERE)/Guldfarvet kakaosmør (Køb det HER)
- Praline Swirl chocolate mold (Buy it HERE)/Praline Swirl Chokoladeform (Køb den HER)
- Sugar thermometer/Sukkertermometer (Vi brugte denne spatula med indbygget termometer)
- Piping bag/Sprøjtepose

1. Make the filling. Put 1 tbsp sugar on a pan and caramelize the nuts. Let them cool and then chop them into small pieces. Melt the nougat over a water bath and mix the chopped nuts into it. Pour into piping bag and let cool at room temperature. // Lav fyldet. Put 1 spsk sukker på en pande og karameliser nødderne. Lad dem så køle af og hak dem i meget små stykker. Smelt så nougat over vandbad og bland de hakkede nødder i. Hæld det hele i en sprøjtepose og lad det køle i stuetemperatur. 
2. Melt two thirds of the chocolate chips in a water bath until it hits 48 degrees celcius. Pour the melted chocolate over the last third and when the chocolate hits 32 degrees celcius, it's ready to use. // Smelt to tredjedele af chokoladeknapperne over vandbad indtil det rammer 48 grader. Hæld det dernæst over den sidste tredjedel, indtil det rammer 32 grader og er klar til at bruges. 
3. Splatter the melted gold cocoa butter into the mold and then fill the chocolate mold with dark chocolate and then turn it upside down to make sure there's only a shell of chocolate left in the molds. Scrape the mold from excess chocolate. Let the chocolates cool in the fridge, upside down, for about 10 minutes. // Strint noget af det guldfarvede smeltede kakaosmør i formen og fyld dernæst formen med mørk chokolade og vend den på hovedet over en skål, for at sikre at alt overskydende chokolade kommer ud og der kun er en skal i formen. Skrab formen godt. Lad det dernæst køle i køleskabet i 10 minutter. 
4. Fill the chocolates with the nougat crunch. Put into fridge for another 10 minutes. // Kom nougat crunch fyldet i chokoladerne. Lad køle i 10 minutter i køleskab. 
5. Add the 32 degree celcius chocolate on the mold to close the chocolates (I use THIS chocolate melter to keep my chocolate tempered). Put in the freezer for about 10 minutes. // Kom tempereret chokolade på som bund (Jeg bruger DENNE chokoladesmelter til at holde min chokolade tempereret). Kom i fryseren i cirka 10 minutter. 
6. Pop your delicious little chocolates out of the mold and enjoy! // Så er dine chokolader klar til at komme ud af formen og nydes!