Lime/Mint Macarons

 
I've tried making macarons a few time - However, both time they failed and then I kind of just gave up on them. However, recently Saras Pantry shared her recipe with me. I adjusted a few things according to the oven available to me and they worked out wonderfully! I was (and still am) so happy that I could finally make beautiful macarons. One of my favorite combinations is lime and mint and of course I had to try that in macarons as well. Definitely worth a try, if you love that combination as well! 

Jeg har forsøgt mig med at lave macarons et par gange før - men det er gået galt og så gav jeg egentlig bare lidt op. Dog fik jeg en opskrift fra Saras Pantry for nyligt. Jeg rettede et par ting til i forhold til de danske ovne og de blev simpelthen så fine! Jeg er simpelthen så glad over, at jeg rent faktisk kan lave smukke og lækre macarons. En af mine yndlings kombinationer er lime og mynte og derfor skulle jeg naturligvis også prøve at lave sådanne macarons. De er så gode - især hvis man elsker denne kombination ligeså meget som jeg gør! 

 
RECIPE/OPSKRIFT (22-25 macarons):

Shells/skaller:
- 125g almond flour/mandelmel
- 125g icing sugar/flormelis
- 90g egg whites/æggehvider
- 2 tbsp water/spsk vand
- 110g caster sugar/sukker
- Lime food color/pastafarve

Ganache:
- 2 tbsp whipping cream/spsk piskefløde
- About 10 chopped mint leaves/ca. 10 finthakkede mynteblade
- 125g white chocolate/hvid chokolade
- Zest and juice from 1 lime/Skal og saft fra 1 lime
- 2 tsp honey/tsk honning

1. Make the ganache by combining all the ingredients in a pan and melt together. Leave to cool for a bit before pouring it into a piping bag and leaving it to harden a bit in the fridge. // Lav ganachen ved at tilføje alle ingredienserne i en gryde og smelte det. Når det er smeltet godt sammen så stilles gryden til side til ganachen er kølet lidt af og kan kommes i en sprøjtepose. Hernæst kommes denne i køleskabet så ganachen kan stivne en smule. 
2. Sift icing sugar and almond flour into a large bowl and then add 40g egg white and mix it all into a paste. // Si flormelis og mandelmel ned i en stor skål og tilføj dernæst 40g æggehvide og bland det hele til det bliver en samlet masse. 
3. Whisk the rest of the egg whites until medium stiff. // Pisk de resterende æggehvider indtil det er medium stift. 
4. Put water and caster sugar into a pan and bring to boil, without stirring too much (This will cause crystalization). The sirup-mixture should reach about 117 degrees. Pour the sirup into the meringue and whisk again until stiff and shiny. Add lime food color and mix. // Kom vand og sukker i en gryde og bring i kog, uden at røre for meget i det (Hvis man rør for meget krystaliserer sukkeret). Massen skal ramme cirka 117 grader. Hæld dernæst den varme sirup i de piskede æggehvider og pisk igen indtil æggehviderne er skinnende og stive. Tilføj hernæst limefarvet pastafarve og pisk kort. 
5. Add the meringue to the almond-paste. Incorporate the meringue into the paste by using a spatula and workin the mixture back and forth (no longer than five minutes). Then add the mixture to a piping bag. // Kom marengsen ned i mandelblandingen. Vend blandingerne godt sammen ved at bruge en dejskraber og skubbe det frem og tilbage (højst fem minutter). Kom så blandingen i en tyllepose.
6. Pipe out 2-3cm macarons on lined baking trays. Give the trays 2-3 on a flat surface to flatten them. Then leave to stand for 30 minutes until skin is formed. // Tyl macarons på bageplader med bagepapir. De skal være cirka på størrelse med en fem krone. Klask dernæst bagepladerne i bordet således skallerne flyder lidt ud. Lad dem dernæst stå i 30 minutter. 
7. Bake the macaron shells at 150 degrees for about 15 minutes. Leave to cool. // Bag skallerne på cirka 150 grader i omkring 15 minutter. Lad dem dernæst køle af. 
8. When cool, pipe the ganache on half of the shells and combine with the leftover half. The macarons are best when served after a few hours in the fridge! They should be stored in an airtight container. Enjoy! // Når de er kølet af, tylles ganache på den ene halvdel af skallerne og kombineres dernæst med de resterende halvdeler. Macarons er bedst når de har stået i køleskabet i et par timer. De skal desuden opbevares i en lufttæt beholder. God fornøjelse!

Comments:

1 Felicia:

mums! ser sjukt goda ut :D

Svar: Mange tak, Felicia! Det var de bestemt også! ;)
jeanettejewel.blogg.se

2 Kathrine :

Hvor ser de bare gode ud, og synes virkelig farven er helt perfekt. Og de lyder også bare vildt lækre og sprøde, mums!

God aften!
http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

Svar: Tusind mange tak, Kathrine! Er glad for, at du synes farven er perfekt - Det synes jeg nemlig ikke, at den var.. Jeg havde nemlig regnet med, at den pastafarve jeg brugte var mere grønlig..! :) De er fantastiske og et forsøg værd at prøve! Glæden når man ser, at bundende løfter sig inde i ovnen kan knapt beskrives ;)
jeanettejewel.blogg.se

Comment here: