Frysekage (Freezer Cake)

 
I first tasted this cake when one of my family members brought it along to our annual family trip. Everybody absolutely LOVED this cake. And the best part? You can make it so far in advance because of how the cake gets better when it's been frozen (Hence the name, Freezer Cake). I made it a few weeks back for my boyfriend to bring to work as well and they all loved it as well.. This cake is definitely worth a try! 

Første gang jeg smagte denne kage var da en af mine familiemedlemmer havde den med på vores årlige familieudflugt. Alle ELSKEDE denne kage.. Og det bedste? Man kan lave den i god tid inden den skal bruges, fordi den er bedst efter at have været frosset ned (Deraf navnet Frysekage). Jeg lavede den også for et par uger siden, så min kæreste kunne få den med på arbejde og den blev også rost til skyerne dér.. Den er helt klart et forsøg værd! 

 
 RECIPE/OPSKRIFT
- 6 eggs/æg
- 500g sugar/sukker
- 250g flour/mel
- 2 tsp baking powder/tsk bagepulver
- 50g chopped hazelnuts/hakkede hasselnødder
- ½L whipping cream/piskefløde
- 100g soft brown nougat/blød nougat

1. Beat eggs and sugar well. Mix flour and baking powder in another bowl and then sift into the egg and sugar mixture and mix it all. // Pisk æg og sukker godt sammen. Bland dernæst mel og bagepulver i en anden skål og si det derefter ned i æggeblandingen. 
2. Line a baking pan with parchment paper and pour in the dough. Add the chopped hazelnuts on top. Bake at 175 degrees celcius for 30 minutes. // Kom bagepapir på en bradepande og hæld dejen i. Drys de hakkede hasselnødder ovenpå. Bag ved 175 grader i 30 minutter. 
3. While the cake is baking, whip the whipping cream. Melt the soft nougat and slowly add to the whipped cream. Store in fridge. // Imens kagen bages, skal cremen laves. Pisk fløden og smelt nougaten. Kom så den smeltede nougat i fløden, lidt ad gangen.
4. When the cake has cooled off, cut in the middle. Add the nougat-filling on one half and put the other half on top. // Når kagen er kold, skal den deles på midten så man får to store seperate firkanter. Smør nougat-cremen på den ene halvdel og læg den anden halvdel ovenpå. 
5. Put the cake in the freezer and take it out 3-4 hours before having to serve it. Cut when still frozen. This makes sure you get pretty and even slices! Enjoy when completely thawed! // Kom kagen i fryseren og tag den så ud 3-4 timer før den skal serveres og skær flotte firkantede stykker imens den stadig er frossen. Nyd når den er tøet helt op! 
 

Comment here: