Homemade Donuts


After visiting Dunkin' Donuts a few weeks back, I told you that my next project would be to try to make my own donuts - Here's the result. My mom and I made 30 donuts with different glazes and fillings. Chocolate, strawberry, liquorice and pineapple glazing, and then one filled with nutella and another one filled with strawberry jam. They turned out delicious and also, look how pretty and colorful! 

Efter at have besøgt Dunkin' Donuts for et par uger siden, sagde jeg at mit næste projekt skulle være at lave hjemmelavede donuts - Her er så resultatet. Min mor og jeg lavede 30 donuts med forskellig glaze og fyld. Chokolade, jordbær, lakrids og ananas glaze, og så en fyldt med nutella og en anden fyldt med hjemmelavet jordbær marmelade. De blev SÅ gode og se lige hvor fine de også blev! 


RECIPE/OPSKRIFT (12-15 donuts): 
- 50g butter/smør
- 2 dl milk/mælk
- 25g yeast/gær
- 2 eggs/æg
- 75g sugar/sukker
- 1 tsp salt/tsk salt
- 500g flour/mel
- Oil for frying/Olie til friture

1. Melt the butter, add the milk and take away from heat. The mixture should be cold enough for you to be able to stick a finger in it and not burn it. Add the yeast and mix, then add the eggs, sugar and salt. Whisk it and then add the flour, little by little. Knead it and let the dough rise for 1-2 hours until double size. // Smelt smørret, tilføj mælken og tag det væk fra varmen. Blandingen skal være lillefingervarm. Smuldr gæren i og tilsæt så æg, sukker og salt. Pisk det lidt og tilføj dernæst mel, lidt efter lidt. Ælt det godt og lad så dejen hæve tildækket i 1-2 timer indtil den er dobbelt så stor. 
2. Beat the dough and then roll out until it's a few cm thick and then cut out circles, and then a smaller circle in the middle, if you want a donut that isn't filled. I used round cookie cutters in sizes 6cm and 2cm. Put the donuts on a baking tray with a baking sheet on and let it them rise with a cloth over for about 20-30 minutes. // Slå dejen ned og rul det derefter ud så den er et par cm tyk og udstik cirkler. Jeg brugte runde udstikkere i størrelserne 6cm og 2cm. Stik den store først og derefter den lille inde i midten, hvis du ikke vil have en donut der skal fyldes. Læg dem dernæst på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i endnu 20-30 minutter. 
3. Heat up the oil. It should be at 180-190 degrees celcius when you fry the donuts. Fry them until golden and then put them on a baking sheet with paper towels. Then glaze them (The glazes I made were made out of icing sugar and whatever taste - For example, Pineapple was icing sugar and pineapple juice mixed together) and sprinkle them with whatever you'd like! If you want to fill your donuts you need a filling tip. // Varm olien op. Olien skal være 180-190 grader når dine donuts skal frituresteges. Steg dem indtil de er gyldne på begge sider og læg dem så på en bradepande med køkkenrulle på. Dernæst kan du dyppe dem i glasur (De glasure jeg lavede var med flormelis og så den smagsvariant jeg ville have - Fx ananas var flormelis og ananasjuice blandet sammen!) og hælde den slags krymmel på du nu synes du har lyst til! Hvis de skal fyldes, så skal du selvfølgelig benytte dig af en fyldetyl (Vi brugte DENNE)! 

Comment here: