La Glaces Lyonsnitter
These slices are absolutely fantastic - but of course they are, seeing as the recipe is from Conditori La Glace! Today it's Mother's Day, and this recipe is absolutely ideal to serve up for all the mothers around the world, on this great Spring Sunday!
Disse snitter er absolut fantastiske - men man kan vel heller ikke tænke sig andet, når opskriften er fra selveste La Glace, kan man? Det er jo mors dag i dag, og denne opskrift er super ideal til at forsøde din mor lidt med, på sådan en skøn forårssøndag!
_________________________________
RECIPE/OPSKRIFT
Dough/Linsedej:
- 250g butter/smør
- 100g icing sugar/flormelis
- Splash of vanilla/lidt vanille
- 1 eggyolk/æggeblomme
- 350g flour/mel
Filling/Fyld:
- 400g sugar/sukker
- 200g marzipan/marcipan
- 2-3 eggwhites/æggehvider
- 1 jar of raspberryjam/1 bøtte hindbærmarmelade
1. Knead the butter soft, add icing sugar, vanilla and the eggyolk. Add the flour and then knead the dough until it's soft. Let it rest in the fridge for an hour. // Ælt smørret blødt, tilsæt flormelis, vanille, samt æggeblommen.Tilsæt mel og ælt dernæst dejen sammen til en ensartet dej. Sæt dejen i køleskabet i ca. 1 time.
2. Mix sugar and marzipan and then add the eggwhites until the mixture has a consistensy you can add into piping bag. // Bland sukker og marcipan og tilsæt æggehvide indtil massen har en sprøjteklar konsistens.
3. Roll out the dough into a square that fits into a baking sheets. About 3mm thick. Poke it with a fork. Bake the dough in the oven at 200 degrees celcius for about 8-10 minutes, until it's slightly golden. // Rul linsedejen ud i ca. 3 mm. tykkelse, i en firkant der passer til en bageplade. Prik med en gaffel. Bag bunden ved 200 grader i 8-10 min indtil den er let gylden.
4. Put the marzipan mixture into a piping bag and pipe it out into a tapered pattern, on top of the hot dough. Put the raspberry jam into another piping bag, and pipe that out in between the marzipan mixture. Bake at 180 degrees celcius for 15-30 minutes, until the marzipan mixture is golden and baked. // Kom makronmassen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i skrå baner på hele linsedejen. Kom hindbærsyltetøj i en sprøjtepose og sprøjt det i mellemrummene mellem makronmassen. Bag ved 180 grader i 15-30 minutter, indtil makronmassen er lysebrun og færdigbagt.
5. Cut the cake into slices immediately as you get it out of the oven, and then serve when cold! // Skær straks i passende stykker imens kagen stadig er varm - Server så de lækre Lyonsnitter når de er kølet af!