Tarte au citron meringuée

I've been wanting to make and taste this delicious tarte for some time now, and finally get to do so yesterday. Such a yummy combination of sweet meringue, along with the sour lemon! 

Jeg har længe gerne villet prøve at lave og smage denne lækre franske citrontærte, og fik endelig gjort det igår. Det er en helt vild lækker kombination af den søde marengs, sammen med den dejligt sure citron! 
____________________________
RECIPE/OPSKRIFT:

Dough/Mørdej:
300g flour/hvedemel
150g roomtempature butter/smør, stuetemp.
100g icing sugar/flormelis
1 egg/æg

Lemoncurd/Citroncreme:
1/2 vanilla pod/vaniljestang
1 1/2 dl whipping cream/piskefløde
100g sugar/sukker
2 eggs/æg
zest & juice from 3 lemons/saft og skal fra 3 økologiske citroner
1 tsp cornstarch/tsk majsstivelse

Meringue/Marengs:
100g egg whites/æggehvider
85g icing sugar/flormelis
1/2 vanilla pod/vaniljestang

1. Make the dough. Knead all the ingredients together to form a dough. Leave it to cool in the fridge for ½ hour. / Lav mørdejen. Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Lad den køle i en ½ time i køleskab.
2. Roll the dough out (3 mm), and cover the tarte tin with it. Roll a bit of tinfoil and put it around the edges, to keep the dough up when baking it. / Rul dejen tyndt ud (3 mm), og dæk tærteformen med den. Rul dernæst noget sølvpapir og sæt rundt tæt op ad kanten - Det holder dejen oppe imens den bager. 
3. Bake at 200 degrees for about 12 minutes. / Bag på 200 grader i cirka 12 minutter. 
4. While it cools off, make the lemoncurd; Mix all the ingredients in a blender and blend it into a fine "soup". Pour into the cake, and bake it at 110 degrees for about 35-40 minutes. / Lav citroncremen imens bunden køler af; Blend alle ingredienserne til en fin "suppe" i en blender. Hæld i kagen, og bag på 110 grader i cirka 35-40 minutter.
5. Let the cake cool, while you make the meringue. Whisk egg whites, icing sugar and vanilla pod with a hand-held mixer until it's firm. Cut a hole in a piping bag and pipe the meringue on top of the tarte. / Lad kagen køle af, imens du laver marengs. Pisk æggehvider, flormelis og vanille med en håndmixer, indtil marengsen er stiv. Klip et hul i en tyllepose, og tyl marengsen ovenpå tærten. 
6. Leave in the oven at 170 degrees for about 10 minutes, and then leave to cool. // Put den i ovnen på 170 grader, i cirka 10 minutter. Lad den dernæst køle af. 

Comment here: