Æblekage med kanel og flødeost (Apple cake with cinnamon and cream cheese)
Denne opskrift på æblekage med kanel og flødeost er originalt fra bloggen God Mad og Søde Sager - Jeg synes dog, at den var så god og desuden så har jeg ændret en smule på opskriften også og synes derfor også, at jeg ville dele mine erfaringer med denne lækre kage her på bloggen. Det er sådan en lækker svampet kage - Den minder mig lidt om gulerodskage, men de syrlige æbler gør bare et eller andet helt anderledes ved kagen. Det eneste jeg kan sige er virkelig, at den er SÅ fantastisk - og jeg skal helt sikkert lave den igen, uden tvivl!
Cake/Kage:
- 4 eggs/æg
- 4 eggs/æg
- 2 dl sun flower oil/solsikkeolie
- 300g brown sugar/brun farin
- 300g brown sugar/brun farin
- 250g flour/mel
- 2 tsp cinnamon/tsk kanel
- 3 tsp baking powder/tsk bagepulver
- 2 tsp cinnamon/tsk kanel
- 3 tsp baking powder/tsk bagepulver
- 2 tsp vanilla/tsk vanillesukker
- 3 big apples/store æbler
- 50-75g hazelnuts/hasselnøder
Frosting:
- 85g cream cheese/flødeost
- 35g margarine
- 150g icing sugar/flormelis
- 1 tsp vanilla/tsk vanillesukker
- 150g icing sugar/flormelis
- 1 tsp vanilla/tsk vanillesukker
1. Turn the oven on at 200 degrees celcius. Split the eggs into egg yolks and egg whites - Make sure the egg yolks are in the biggest bowl. // Tænd ovnen på 200 grader. Del æggene i æggeblommer og æggehvider - Sørg for, at æggeblommerne er i den største skål.
2. Add brown sugar into the egg yolks and whisk with a hand mixer until completely combined. Then add oil, little by little, while stiling whisking. // Kom brun farin i æggeblommerne og pisk det godt sammen med en elpisker. Hæld så olie i lidt efter lidt, imens du stadig pisker.
3. Add in flour, baking powder, cinnamon, and vanilla and then fold gently until completely combined. // Kom mel, bagepulver, kanel og vanillesukker i og vend det forsigtigt, indtil blandingen er ensartet.
4. Peal and grate the apples and add to the cake mix and chop the hazelnuts and add 50g to the cake mix - Save the rest for later. // Skræl og riv æblerne og kom dem i dejen og hak hasselnødderne og kom 50g i dejen - Gem resten til senere.
5. Whisk the egg whites until completely stiff and then fold them, gently, into the apple-dough mixture, until everything is completely combined. // Pisk æggehviderne stive og vend også disse forsigtigt rundt i dejen, indtil dejen er en ensartet masse.
6. Add parchment paper to a 26cm springform pan and pour the cake mix into it. Bake for about 40-45 minutes and let cool. // Kom bagepapir i bunden af en 26cm springform og hæld kagedejen i. Bag så kagen i cirka 40-45 minutter og lad den køle af.
7. Mix the frosting: Whisk cream cheese and butter until creamy. Add vanilla and icing sugar and mix well until smooth. Add on top of the cool cake and sprinkle with the rest of the hazelnuts. Serve and enjoy! // Bland ostecremen: Pisk flødeost og smør indtil det er cremet. Tilføj vanillesukker og flormelis og bland godt indtil det bliver en glat creme. Smør det dernæst ud på den afkølede kage og drys så med de resterende hasselnøder. Server og nyd!
2. Add brown sugar into the egg yolks and whisk with a hand mixer until completely combined. Then add oil, little by little, while stiling whisking. // Kom brun farin i æggeblommerne og pisk det godt sammen med en elpisker. Hæld så olie i lidt efter lidt, imens du stadig pisker.
3. Add in flour, baking powder, cinnamon, and vanilla and then fold gently until completely combined. // Kom mel, bagepulver, kanel og vanillesukker i og vend det forsigtigt, indtil blandingen er ensartet.
4. Peal and grate the apples and add to the cake mix and chop the hazelnuts and add 50g to the cake mix - Save the rest for later. // Skræl og riv æblerne og kom dem i dejen og hak hasselnødderne og kom 50g i dejen - Gem resten til senere.
5. Whisk the egg whites until completely stiff and then fold them, gently, into the apple-dough mixture, until everything is completely combined. // Pisk æggehviderne stive og vend også disse forsigtigt rundt i dejen, indtil dejen er en ensartet masse.
6. Add parchment paper to a 26cm springform pan and pour the cake mix into it. Bake for about 40-45 minutes and let cool. // Kom bagepapir i bunden af en 26cm springform og hæld kagedejen i. Bag så kagen i cirka 40-45 minutter og lad den køle af.
7. Mix the frosting: Whisk cream cheese and butter until creamy. Add vanilla and icing sugar and mix well until smooth. Add on top of the cool cake and sprinkle with the rest of the hazelnuts. Serve and enjoy! // Bland ostecremen: Pisk flødeost og smør indtil det er cremet. Tilføj vanillesukker og flormelis og bland godt indtil det bliver en glat creme. Smør det dernæst ud på den afkølede kage og drys så med de resterende hasselnøder. Server og nyd!