Rhubarb Ice Cream
Rhubarb is such a nice summer fruit/vegetable. I love how well it goes in pies, juice, cakes, jam - and even ice cream. Yesterday I made this amazing rhubarb ice crea
m! It's sweet, yet a bit sour - I find that to be just the perfect balance! Perfect for a hot summer day.
Rabarber er sådan en dejlig sommer frugt/grøntsag. Jeg elsker som den bare smager fantastisk i tærter, saft, kager, marmelade - og endda i is. Igår lavede jeg denne fantastiske rabarberis! Den er sød, men stadig en smule syrlig - Lige præcis som jeg synes den skal være! Den er perfekt til en varm sommerdag.
- 500g rhubarb/rabarber
- 225g cane sugar/rørsukker
- 1½ dl water/vand
- 1 tbsp lemon juice/spsk citronsaft
- 2 dl heavy cream/fløde
1. Cut the rhubarb into smaller slices and put into a pan with water and cane sugar. Let it boil for about 10 minutes and then add lemonjuice. Mix it well before sifting the juice from the pulp. Let the juice cool completely in the fridge. // Skær rabarberen i mindre stykker og kom det i en gryde med rørsukker. Lad det koge i cirka 10 minutter og tilføj dernæst citronsaften. Bland det og kom så det hele igennem en sigte, så saften kommer fra. Lad saften køle af i køleskabet.
2. Beat the cream and then slowly mix the cold rhubarb juice with it. // Pisk fløden og bland så forsigtigt den kolde rabarbersaft ned i.
3. Pour the mixture into an ice cream machine for about 30 minutes and then freeze solid in the freezer for about 4-5 hours. Enjoy! // Hæld blandingen på en ismaskine og lad den køre i cirka 30 minutter og frys den så yderligere i fryseren i mindst 4-5 timer. Nyd dernæst din hjemmelavede rabarberis!