Egg Pie with Vegetables & Ham


I've been craving pie for dinner for some time now. When we make pie in Denmark (as a food and not cake), we typically use egg as the base for the pie-filling, and add other ingredients along with the eggs. I chose to do a pie with ham, broccoli, cauliflower and carrots! 

Jeg har egentlig haft lyst til tærte til aftensmad i et stykke tid nu. Jeg endte med at lave en tærte der (selvfølgelig) havde æg - men derudover også en broccoli-blanding (broccoli, blomkål og gulerødder) og skinkestrimler. 
_______________________________________________________
RECIPE/OPSKRIFT:

Dough/Dej
- 4 dl flour/hvedemel
- 1 tsp salt/tsk salt
- 1 dl cold water/koldt vand
- 1 dl vegetable oil/smagsneutral olie

Filling/Fyld:
- 6 small eggs/små eller medium æg
- 1-2 dl milk/mælk
- 200g ham/skinkestrimler
- 250g vegetables/broccoli-blanding
- 1 tsp paprika/tsk paprika
- 1 tsp chilipowder/chilipulver
- Salt & pepper/Salt & peber

1. Start making the dough by adding the salt to the flour. Then add water and oil, and mix it all and knead it. Leave it to cool in the fridge for about 15-30 minutes. Turn the oven on at 180 degrees c convention. // Start med at lave dejen ved at starte med at blande salten i melet. Tilføj dernæst vand og olie og bland det hele sammen og ælt det til det er ensartet. Køl det dernæst i køleskab i 15-30 minutter. Tænd dernæst ovnen på 180 grader varmluft. 
2. Get your vegetables ready. If your vegetables are frozen (mine were), pour some boiling water over them for them to thaw. // Gør dine grønsager klar. Hvis de er frosne (Det var mine), så hæld noget kogende vand over dem, så de kan tø op. 
3. Whisk the eggs along with the milk. Add paprika, chili, salt and pepper. After that, it's time to roll your dough and then get your dough and cover your tart mould with the dough. Then poke some holes in it with a fork. // Pisk æggene sammen med mælk. Tilføj paprika, chili, salt og peber. Efter det, er det tid til at rulle tærtedejen og dernæst beklæde din tærteform med tærtedejen. Prik nogle huller i bunden med en gaffel. 
4. Start off by putting vegetables in first, then add the ham. Pour the eggmixture over as the last thing. // Start med at putte grønsagerne nederst i tærten, dernæst skinkestrimlerne. Hæld æggeblandingen over til sidst. 
5. Bake the pie for about 40 minutes, or until it's golden and the eggs are stiff. Let it sit for about 10 minutes and then serve! // Bag tærten i cirka 40 minutter, eller indtil den er gylden og æggemassen er stivnet. Lad den dernæst køle af i 10 minutter og server! 

Comment here: