Brændte mandler (Burnt Sugar Almonds)
I love walking past a street food shop with burnt sugar almonds. The smell is incredible and I love these tasty little sugary almonds, especially for Christmas. My friend taught me how to make these at home yesterday, and it turned out to be way easier than expected and I love how shiny the caramelcoat turned out on the almonds, instead of the sugary-flaky look. They taste just like the other sugary flaky ones, however! Just yummy!
Jeg elsker at gå forbi en af de der boder med brændte mandler. Duften er bare fantastisk og de små søde mandler smager bare SÅ skønt, især her i den kommende juletid. Igår lærte en af mine veninder mig så at lave hjemmelavede brændte mandler - og hold da op, hvor var det da bare nemmere end jeg lige havde regnet med, og jeg elsker det skinnende look de fik, fremfor det meget sukker-agtige klumpede look de normaltvis har.. De smager dog fuldstændig som man husker! Sindssygt lækre!
________________________________________
OPSKRIFT/RECIPE:
- 250g almonds/mandler
- 250g sugar/sukker
- 1/4 dl water/vand
1. Mix all the ingredients in a pot and turn on the heat until the mixture is cooking and goes bubbly. Stir at ALL times (a wooden spoon is great for this). // Bland alle ingredienserne i en gryde og tænd for varmen indtil det koger og bobler. Rør rundt HELE tiden (En træske er god til dette formål).
2. Turn down the heat a little bit until the water has evaporated and the sugar is crystalized again. // Skru ned for wamen indtil vand er fordampet og sukkeret er udkrystalliseret igen.
3. Let the sugar melt until you think you almonds are just how you'd like them to be, coated in caramel. Keep stirring at all times. // Lad sukkeret smelte indtil mandlerne er som du foretrækker dem, overtrukket med den smeltede karamel. Husk at røre hele tiden.
4. Pour the almonds on a baking sheet and let them cool a bit before seperating them. Keep in an airtight container when cooled off! // Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir og lad dem køle lidt af, før de skilles ad. Når de er kølet af, skal de opbevares i en lufttæt beholder!
Jeg elsker at gå forbi en af de der boder med brændte mandler. Duften er bare fantastisk og de små søde mandler smager bare SÅ skønt, især her i den kommende juletid. Igår lærte en af mine veninder mig så at lave hjemmelavede brændte mandler - og hold da op, hvor var det da bare nemmere end jeg lige havde regnet med, og jeg elsker det skinnende look de fik, fremfor det meget sukker-agtige klumpede look de normaltvis har.. De smager dog fuldstændig som man husker! Sindssygt lækre!
________________________________________
OPSKRIFT/RECIPE:
- 250g almonds/mandler
- 250g sugar/sukker
- 1/4 dl water/vand
1. Mix all the ingredients in a pot and turn on the heat until the mixture is cooking and goes bubbly. Stir at ALL times (a wooden spoon is great for this). // Bland alle ingredienserne i en gryde og tænd for varmen indtil det koger og bobler. Rør rundt HELE tiden (En træske er god til dette formål).
2. Turn down the heat a little bit until the water has evaporated and the sugar is crystalized again. // Skru ned for wamen indtil vand er fordampet og sukkeret er udkrystalliseret igen.
3. Let the sugar melt until you think you almonds are just how you'd like them to be, coated in caramel. Keep stirring at all times. // Lad sukkeret smelte indtil mandlerne er som du foretrækker dem, overtrukket med den smeltede karamel. Husk at røre hele tiden.
4. Pour the almonds on a baking sheet and let them cool a bit before seperating them. Keep in an airtight container when cooled off! // Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir og lad dem køle lidt af, før de skilles ad. Når de er kølet af, skal de opbevares i en lufttæt beholder!