Hjemmelavede P-tærter
"P-tærter"..Ååååh! Danish P-tærter is a combination of soft nougat, salty peanus and chocolate.. This combination will make you drool! I love soft nougat, nuts and dark chocolate, so there's no doubt that I enjoy these "P-tærter" so much! So of course I had to try to make a homemade version.. And they turned out amazing and so much better than the storebought ones. It's a bit of a sticky mess to make, but they're worth it!
P-tærter.. Ååååh! En perfekt kombination af fransk nougat, saltede peanuts og lækker chokolade, der kan få en til at falde helt i staver. Jeg er simpelthen så glad for fransk nougat, nødder og mørk chokolade, så der er ingen tvivl om, at jeg er sindssygt glad for P-tærter! Derfor skulle de selvfølgelig også prøve at laves i en hjemmelavet version.. Og de blev fantastiske og de smager SÅ meget bedre end dem, som man kan købe. Det er lidt noget klisterstads at lave, men de er dét værd!
__________________________________________
RECIPE/OPSKRIFT:
- 260g sugar/sukker
- 150g honey/honning
- 75g water/vand
- 50g glucose syrup/glykosesirup
- 35g egg white/æggehvide (svarer til hviden fra ét str L æg)
- 35g sugar/sukker
- 2 tbsp icing sugar/flormelis
- 100-200g salty peanuts/saltede peanuts
- 150g dark chocolate/mørk chokolade
1. To make the soft nougat, combine sugar, honey, glucose syrup and water in a pan. Cook until it reaches 150 degrees celcius. // Bland sukker, honning, glykosesirup og vand i en gryde. Kog indtil det rammer 150 grader.
2. While the sugar-mixture is cooking, combine the egg white and 35g sugar in a bowl and whisk until it becomes a fluffy and stiff meringuee. // Imens sukkerblandingen koger, kom da æggehviden og de 35g sukker i en skål og pisk indtil det bliver en let og luftig marengs.
3. When the sugar-mixture is at 150 degrees celcius, slowly add it to the meringuee while whisking at all times. Whisk until the mixture is warm and fluffy. // Når sukkerblandingen har ramt 150 grader, så skal den stille og roligt hældes i marengsen imens der stadig piskes. Pisk indtil den er lun og luftig og el-mikseren ikke rigtigt kan mere.
4. Place a piece of parchment paper on a table and sprinkle icing sugar on top. Take the soft nougat and add on top and then roll out with a rolling pin. Add the peanuts - Push them down into the nougat. // Læg et stykke bagepapir på bordet og put flormelis på. Hæld så nougatmassen ud på det og rul det ud med en kagerulle. Kom peanuts ovenpå - Tryk dem gerne godt ned i massen.
5. Leave the nougat to cool for a little while, before cutting out into the shape you'd like. I chose squares. (A pizza cutter works very well for this!) // Lad din nougat køle lidt af, før du skærer den ud i de forme du mener dine p-tærter skal have. Jeg valgte firkanter. (En pizzaskærer er forresten fantastisk til dette formål!)
6. Melt the dark chocolate and add on top of the p-tærter. Leave to harden and serve! // Smelt (temperer) den mørke chokolade og tilføj ovenpå p-tærterne. Lad chokoladen størkne og server!