Chocolate Cookies
I posted some pictures of these cookies years ago already (CLICK), but thought it was about time to bring them back, this time with a recipe to go. These are my absolute favorite cookies! I'm never gonna get tired of them! So delicious and chewy!
Jeg lagde for et par år siden et billede ud af de her cookies (KLIK), men tænkte at det var på tide at smide dem på bloggen igen, denne gang med en opskrift. De er mine absolut yndlings cookies! Bliver aldrig træt af dem! Så lækre!
_________________________
RECIPE FOR 20 COOKIES/OPSKRIFT TIL 20 COOKIES:
- 100g butter/smør
- 200g dark chocolate/mørk chokolade
- 175g brown sugar/rørsukker eller farin
- 2 eggs/æg
- 150g marzipan/marcipan
- 75g flour/mel
- 1/4 tsp salt/tsk salt
- ½ tsp baking powder/tsk bagepulver
- 200g white chocolate/hvid chokolade
- 1 dl coconut/kokos
Melt butter and chocolate in a pan at low heat. Mix sugar and eggs fluffy and foamy. Grate the marzipan into the egg/sugar mix, and turn it in. Add flour, baking powder and salt, and turn that in. As the last thing, add the chocolate/butter mix. Use tablespoons to make the cookies on a baking sheet. Bake the cakes for about 8 minutes in the oven, at 180 degrees. When done, let them cool off, dip them into the white chocolate and add coconut. Let dry. Serve!
Smelt smør og chokolade ved svag varme. Rør sukker og æg luftigt og skummende. Riv marcipanen og vend hvedemel, salt og bagepulver i. Vend til sidst chokoladesmørret i og sæt dejen med skeer på en bageplade med god afstand. Bag kagerne ca. 8 minutter ved 180° C i varmluft. Lad kagerne køle af på en bagerist. Smelt hvid chokolade over vandbad. Dyp halvdelen af kagerne i chokoladen, drys med kokosmel og afkøl til chokoladen er stivnet. Server!
Jeg lagde for et par år siden et billede ud af de her cookies (KLIK), men tænkte at det var på tide at smide dem på bloggen igen, denne gang med en opskrift. De er mine absolut yndlings cookies! Bliver aldrig træt af dem! Så lækre!
_________________________
RECIPE FOR 20 COOKIES/OPSKRIFT TIL 20 COOKIES:
- 100g butter/smør
- 200g dark chocolate/mørk chokolade
- 175g brown sugar/rørsukker eller farin
- 2 eggs/æg
- 150g marzipan/marcipan
- 75g flour/mel
- 1/4 tsp salt/tsk salt
- ½ tsp baking powder/tsk bagepulver
- 200g white chocolate/hvid chokolade
- 1 dl coconut/kokos
Melt butter and chocolate in a pan at low heat. Mix sugar and eggs fluffy and foamy. Grate the marzipan into the egg/sugar mix, and turn it in. Add flour, baking powder and salt, and turn that in. As the last thing, add the chocolate/butter mix. Use tablespoons to make the cookies on a baking sheet. Bake the cakes for about 8 minutes in the oven, at 180 degrees. When done, let them cool off, dip them into the white chocolate and add coconut. Let dry. Serve!
Smelt smør og chokolade ved svag varme. Rør sukker og æg luftigt og skummende. Riv marcipanen og vend hvedemel, salt og bagepulver i. Vend til sidst chokoladesmørret i og sæt dejen med skeer på en bageplade med god afstand. Bag kagerne ca. 8 minutter ved 180° C i varmluft. Lad kagerne køle af på en bagerist. Smelt hvid chokolade over vandbad. Dyp halvdelen af kagerne i chokoladen, drys med kokosmel og afkøl til chokoladen er stivnet. Server!
oj oj, det ser riktigt gott ut tycker jag