Chili/Cheddar Bagels


These bagels are actually not as hard to make, as first assumed.. and they are delicious, spicy and perfect as sandwich bread, brunch, lunch or an easy dinner! 

De her bagels er faktisk ikke så svære at lave, som man måske først tror.. og de er lækre, krydrede og perfekte til sandwiches til madpakken eller som en let aftensmad! 
__________________________
RECIPE/OPSKRIFT (16 bagels): 
- 900g flour/mel
- 0,5 dl light sirup/lys sirup
- 2 tbsp oil/spsk olie
- 1 tbsp salt/spsk salt
- 5 dl lukewarm water/lunkent vand
- 50g yeast/gær
- 1 tbsp sugar/spsk sukker
- 2 tsp chilipowder/tsk chilipulver

1. Put the yeast into the lukewarm water, add the rest of the ingredients and then knead the dough until it's smooth and elastic. Let the dough rest for 15 minutes under a tea towel. // Rør gæren ud i det lunkne vand, tilføj dernæst de resterende ingredienser og ælt dejen indtil den er glat og spændstig. Lad dejen hvile cirka 15 minutter under et viskestykke. 
2. Split the dough into 16 pieces and roll them out into 25-30cm long pieces. Shape them into a ring by sticking the ends together (use water as glue). Let them rest for 30 minutes. // Del dejen i 16 stykker og rul dem ud i pølser der er 25-30cm lange. De skal dernæst samles til en ring. Vand kan bruges som "lim" til at samle dem. Lad dem dernæst hvile i 30 minutter. 
3. Just before the 30 minutes pass, put some water in a pan and let it boil. Turn the oven on 200 degrees celcius. Boil each bagel 2 minutes on each side, and then put them on a baking sheet. Sprinkle them with the cheddar cheese, and then bake them for 30-40 minutes. Enjoy with your favorite filling! // Lige før de 30 minutter er gået, skal der sættes noget vand til at koge i en gryde. Tænd samtidigt ovnen på 200 grader. Kog hver bagel 2 minutter på hver side, og put dem så over på bagepapir. Pynt dem med cheddar osten, og bag dem så i 30-40 minutter. Nyd dem dernæst med jeres absolutte yndlings fyld! 

Comment here: