Banana Meringue Roulade


First time I tasted this delicious roulade, was back in March when I had to celebrate my Birthday. We bought one at Lagkagehuset. I don't really liked whipped cream, and that's why I thought I wouldn't like this roulade - But to my surprise, it doesn't taste like JUST whipped cream, as it also contains bananas and dark chocolate. It's so yummy and I'm sure any guests of yours would love it! And it's actually pretty easy to make!

Første gang jeg smagte denne lækre roulade, var tilbage i marts, da min fødselsdag skulle fejres. Vi købte en hos Lagkagehuset. Jeg kan egentlig ikke lide flødeskum, og troede således ikke at jeg ville kunne lide denne - Men den smager på ingen måde kun af ren flødeskum, fordi den er fyldt med bananer og chokolade også.. Den er så lækker, og helt sikkert et hit blandt gæster! Og så er den faktisk ret nem at lave!  
_____________________________________________________
RECIPE/OPSKRIFT (1 baking tin/bageplade): 
- 3 egg whites/æggehvider
- 160g sugar/sukker
- 50g finely chopped almonds/finthakkede mandler
- 2½ dl whipping cream/flødeskum
- 3 bananas/bananer
- 2 tsp vanilla/tsk vanillesukker
- 200g dark chocolate/mørk chokolade

1. Turn on the oven at 130 degrees celcius. // Tænd ovnen på 130 grader. 
2. Whisk the eggwhites with half of the sugar, until it's fluffy and "stiff". Turn in the rest of the sugar along with the chopped almonds. // Pisk æggehviderne stive sammen med halvdelen af sukkeret. Vend til sidst det sidste sukker og de hakkede nødder i blandingen. 
3. Spread the meringue out on a baking sheets, in a square. Bake the meringue in the oven for 40 minutes. // Fordel marengsblandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsbunden i ovnen i 40 minutter.
4. Beat the whipping cream and the vanilla until it's stiff and then chop the chocolate. Mix the chocolate into the cream/vanilla. // Pisk flødeskummen stift med vanillesukkeret tilføjet. Hak chokoladen og vend det i flødeskummet. 
5. When the meringue is done, let it cool with a damp tea towel on top. This makes it easier to roll when it's cooled off. // Når marengsen er færdig, så lad den køle af med et fugtigt viskestykke ovenpå. Det gør det lettere at rulle rouladen senere. 
6. When meringue is completely cold, spread the cream-mixture in an even layer on top. Chop op the bananas and put on top of the cream mixture, and then roll the roulade. Style the roulade however you'd like and serve! // Når marengsen er fuldstændig kold, skal flødeskums-blandingen fordeles på et lige lag ovenpå. Dernæst skæres bananerne i skiver og fordeles ovenpå flødeskummen, og dernæst rulles rouladen. Pynt den som du har lyst til, og server dernæst!

Comment here: