Svenske Chokoladesnitter


Time for yet another Christmas cookie recipe just a few days before Christmas - These are called "Svenske chokoladesnitter", which is directly translated to "Swedish chocolate slices". These cookies are crispy on the outside, but chewy on the inside and with chocolate flavour and lots of sugar. Delicious! 

Så er det tid til endnu en opskrift på julesmåkager - Denne gang er det Svenske Chokoladesnitter. De er lækre sprøde udenpå og dejligt "chewy" indeni med en lækker chokoladesmag og massere af sukker. Mums! 
_______________________________________________________
RECIPE/OPSKRIFT:
- 300g flour/mel
- 200g sugar/sukker
- 1 tsp vanilla/tsk vanillesukker
- 1 tsp baking powder/tsk bagepulver
- 2 tbsp cocoa/spsk kakao
- Pinch of salt/1 nip salt
- 200g butter/smør
- 1 egg/æg
- 1 egg white/æggehvide
- Nib sugar/Perlesukker

1. Mix flour, sugar, vanilla, baking powder, cocoa and salt. // Bland mel, sukker, vanillesukker, bagepulver, kakao og salt. 
2. Crumble the butter into the flour-mixture. // Smuldr smørret i melblandingen.
3. Add the egg and assemble the dough. // Tilføj ægget og sammel dejen. 
4. Let ret for 30 minutes in the fridge. // Lad dejen køle af i køleskabet i 30 minutter.
5. Part the dough into 4 pieces and roll into 40cm squares (or the size of your baking sheet) and then press them down a little // Del dejen i 4 dele og rul dem til 40cm (eller størrelsen på bagepladen). Tryk det dernæst lidt fladere. 
6. Brush with egg whites and sprinkle with nib sugar. // Pensl med æggehvide og drys med perlesukker. 
7. Bake at 175 degrees celcius for about 10 minutes // Bag ved 175 grader i cirka 10 minutter. 
8. Cut your cookies out tapered, as soon as you take them out of the oven // Skær dine kager på skrå ligeså snart du tager dem ud af ovnen
9. Leave to cool and store in airtight container! // Lad køle af og opbevar i lufttæt beholder!

Comment here: