Choco Orange Cake
This has become one of my go-to recipes when it comes to chocolate cake, as it contains no milk or eggs - and it's so easy to make. This time I added orange to it, and it turned out even better than it usually was without it - Definitely worth a try. It's yummy and brownie-like in consistensy! Mhmm!!
Denne her opskrift er blevet en af de opskrifter jeg laver når jeg pludselig bare får lyst til chokoladekage, eftersom der ikke er mælk eller æg i - og den er simpelthen bare SÅ nem at lave. Denne gang valgte jeg at tilføje appelsin i den, og det gjorde den bestemt ikke dårligere! Derudover er den lækker og svampet i konsistens! Mums!
____________________________________________
RECIPE/OPSKRIFT:
- 200 g flour/mel
- 30 g cocoapowder/kakao
- 1 tsp baking powder/tsk bagepulver
- 215 g sugar/sukker
- 1/2 tsp salt/tsk salt
- 5 tbsp oil (no flavour!)/spsk smagsneutral olie
- Juice & some zest from 1 orange/Saft og lidt revet skal fra én appelsin
Denne her opskrift er blevet en af de opskrifter jeg laver når jeg pludselig bare får lyst til chokoladekage, eftersom der ikke er mælk eller æg i - og den er simpelthen bare SÅ nem at lave. Denne gang valgte jeg at tilføje appelsin i den, og det gjorde den bestemt ikke dårligere! Derudover er den lækker og svampet i konsistens! Mums!
____________________________________________
RECIPE/OPSKRIFT:
- 200 g flour/mel
- 30 g cocoapowder/kakao
- 1 tsp baking powder/tsk bagepulver
- 215 g sugar/sukker
- 1/2 tsp salt/tsk salt
- 5 tbsp oil (no flavour!)/spsk smagsneutral olie
- Juice & some zest from 1 orange/Saft og lidt revet skal fra én appelsin
- 2 dl water/dl vand
+ Icing/Glasur: icing suger/flormelis, cocoapowder/kakao & water/vand
1. Mix oil, orange juice and water in a bowl // Pisk olie, appelsinsaft og vand i en skål.
2. Add sugar, baking powder, salt and cocoapowder - Whisk it all together // Tilføj sukker, bagepulver, salt og kakao - Pisk det hele godt sammen.
3. Add flour and whisk (a little slower so you won't have flour everywhere!) // Tilsæt mel og pisk (Lidt langsommere, bare så du ikke får mel i hele køkkenet!)
4. Pour into a buttered baking tin // Hæld dejen i en smurt bageform
5. Bake for 175 degrees celcius in 25-35 minutes. Check if baked. Seeing as the cake has a brownie-like consistency, it is okay if there's some cake sticking to the object you check with! // Bag i ovnen på 175 grader i 25-35 minutter. Tjek om den er bagt. Det er helt okay hvis der hænger lidt kage fast i det du tjekker med, idet kagen skal være lidt svampet!
6. Leave the cake to cool before topping it with chocolate icing! // Lad kagen køge af før den overhældes med chokolade glasur!
+ Icing/Glasur: icing suger/flormelis, cocoapowder/kakao & water/vand
1. Mix oil, orange juice and water in a bowl // Pisk olie, appelsinsaft og vand i en skål.
2. Add sugar, baking powder, salt and cocoapowder - Whisk it all together // Tilføj sukker, bagepulver, salt og kakao - Pisk det hele godt sammen.
3. Add flour and whisk (a little slower so you won't have flour everywhere!) // Tilsæt mel og pisk (Lidt langsommere, bare så du ikke får mel i hele køkkenet!)
4. Pour into a buttered baking tin // Hæld dejen i en smurt bageform
5. Bake for 175 degrees celcius in 25-35 minutes. Check if baked. Seeing as the cake has a brownie-like consistency, it is okay if there's some cake sticking to the object you check with! // Bag i ovnen på 175 grader i 25-35 minutter. Tjek om den er bagt. Det er helt okay hvis der hænger lidt kage fast i det du tjekker med, idet kagen skal være lidt svampet!
6. Leave the cake to cool before topping it with chocolate icing! // Lad kagen køge af før den overhældes med chokolade glasur!
Den ser godt nok lækker ud...
Skal du ikke være med i vores knæk cancer indsamling for bloggere?
https://cancer.tv2.dk/node/10129